Poliţiştii cărăşeni – specialişti în arta culinară

PPP

Pește cu mămăligă, pâine umplută cu afumătură, ceafă la grătar, tocăniță de căprior cu găluște umplute cu ciuperci, platou vânătoresc, ciorbă de burtă falsă cu ciuperci de fag, sărmăluțe în ciub, tocăniță de vânat, mălai, ardei copți umpluți cu brânză, pireu de cartofi cu sos de mărar și ciuperci, ardei umpluți cu sărmăluțe în foi de viță, ciorbă de pește – sunt doar câteva din bunătățile ce au putut fi degustate la Ersig, la acest sfârșit de săptămână, în cadrul celei de-a opta ediții a concursului gastronomic ”Polițistul bucătar”.

Nu au lipsit nici deserturile – cozonaci, mere și pere coapte, tiramisu, tarte de fructe, papanași – totul stropit din plin cu vin, răchie de mere, cireșe sau prune, bere ori suc, după preferința fiecăruia.

Și dacă adăugăm voia bună, glumele și chiar versurile împrovizate de participanți, rezultă una dintre cele mai reușite ediții ale acestei manifestări, după cum a precizat chiar unul dintre organizatori, preşedinte al filialei cărăşene a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Mircea Cherteș.

Deși toți participanții au fost declarați câștigători, fiind o competiție, juriul, după îndelungi deliberări a stabilit și premiile: locul 3 a fost acordat echipajelor Ocolului Silvic Bocșa (pădurarii, gazde ale manifestării, se află la prima participare), respectiv Poliției de Frontieră Moldova Nouă, pe locul doi s-au situat Poliția Stațiunii Băile Herculane (echipei Hercules i-a fost acordat și premiul pentru spectacol) și Poliția Municipiului Reșița (care a obținut și o diplomă pentru tăria de caracter), locul întâi a fost ocupat de echipajele Penitenciarului Timișoara (cei de la Popa Șapcă s-au aflat și ei la prima participare) și Poliției de Frontieră a sectorului Grădinari (Bucătarii din tufiș cum se numește echipa a primit și premiul eleganței). În sfârșit marele premiu i-a fost acordat echipajului “Black and White” al Poliției Bocșa, cei care consideră că ingredientul secret pus în mâncărurile cu care au încântat juriul a fost spiritul de echipă.

Pentru prima dată, la ediția din acest an, juriul a fost format din specialiști în domeniu, bucătari din Germania, Peru și România. După cum au precizat chiar aceștia, printre aspectele avute în vedere în cadrul jurizării s-au numărat calitatea materiei prime, modul de prezentare a preparatelor, calitățile olfactive și gustative.

Karina TINCUL

19

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13 14

15

16

17

18

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei