Polițiștii din Băile Herculane, în acțiune! Controale în stațiune, dar și pe DN 6, DN 67D și DJ 608!

modelmic

 

După ce la finalul săptămânii trecute, polițiștii din Caransebeș au aplicat zeci de sancțiuni într-o singură noapte, în cadrul unei activități ce viza asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, prevenirea și combaterea faptelor antisociale și a delictelor la regimul silvic, miercuri a fost rândul polițiștilor din stațiunea Băile Herculane să intre în acțiune. Alături de colegii lor de la Secția 4 Poliție Rurală Mehadia, aceștia au acționat pe raza orașului și a localităților învecinate, dar și pe DN 6, DN 67D și DJ 608.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 21.000 de lei și au fost reținute 5 permise de conducere, dintre care 2 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, 2 pentru depășirea neregulamentară a unui autovehicul și unul pentru folosirea telefonului mobil la volan.

De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

În cadrul activității de control, polițiștii rutieri au întocmit un dosar de cercetare penală pentru punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Un bărbat de 51 de ani, din Luncavița, a fost depistat conducând un autoturism pe DJ 608, pe raza aceleiași localități, sub influența băuturilor alcoolice.

Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că autoturismul în cauză figura radiat din circulație.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, luându-se măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

WhatsApp Image 2019-12-12 at 11.18.05 (1)

Conform acesteia, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin organizează astfel de activități permanent, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică pe raza județului.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.”

  Abuz în serviciu?
  La 0,07 (sub 0,10) mg/l alcool pur în aerul expirat este total irelevantă indicaţia aparatului alcooltest, în limitele clasei sale de precizie.
  Poliţiştii au fost învăţaţi să măsoare microni cu şublerul? :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei