Poluarea de la TMK Reșița, confirmată de Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin!

 modelmic

În ultimele săptămâni tot mai mulți reșițeni s-au plâns cu privire la poluarea provenită de la Combinatul TMK. Sesizări au fost făcute și la Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin, iar în urma unor măsurători făcute în zonă, reprezentanții APM au constatat emisii de praf peste limitele admise.

„Sunt probleme pe care le-am constatat și noi, făcând măsurători în zonă, sunt depășiri care însemnă emisii fugitive, și ca urmare am cerut societății să ne prezinte cauzele, pentru că în mod normal nu ar fi trebuit să existe sau să existe nu la intensitatea care o reclamă cetățenii, un program de măsuri care țin de strategia societății, mai ales că sunt în procedură de reautorizare din punct de vedere al mediului. Acest program a fost înaintat, sunt niște măsuri pe termen foarte scurt și niște măsuri care ar implica oprirea activității și asta conform programului ar fi luna august anul viitor, timp de o lună în care se poate interveni pe acoperiș și pe hale unde sunt probleme de scăpări fugitive de praf.

Cauzele s-ar părea sau așa ni s-a comunicat, reprezintă în pricipal deschiderile halelor care sunt foarte mari, atât în capete cât și pe lateral și se lucrează la închidere cu uși, chiar în perioada asta noiembrie-decembrie”, a explicat directorul APM, Marius Vodiță.

Directorul Agenției pentru Protecția Mediului Caraș-Severin a precizat că în procedura de reglementare va avea loc o dezbatere publică cu privire la acest subiect și a invitat cât mai mulți cetățeni să participe la întâlnire, data acesteia urmând să fie făcută publică ulterior. În același timp, Vodiță a cerut puțină răbdare și înțelegere din partea reșițenilor, în special a celor de pe străzile Rândul 3, Muzicescu, Ștefan cel Mare, direct afectați de problemă:

„Va fi o dezbatere publică, este un moment care aparține cetățenilor sau publicului interesat în care trebuie să găsim cele mai bune soluții, nu de închidere a unei activități, ci de funcționare în continuare. Nu cred că cineva din orașul acesta își dorește ca o ultimă fărâmă de industrie să fie închisă.

Discutăm de o hală veche de 200 de ani, în cazul unei investiții noi nu ar fi probleme de genul acesta, pentru că distanța ar rezolva și eventualul deranj pe care l-ar produce. În cazul acesta însă, în care orașul s-a construit în jurul unei fabrici și limita rezidențială se confundă cu limita incintei industriale, apar probleme”.

Poluarea de la TMK a fost și în vizorul Gărzii de Mediu, directorul Comisariatului Caraș-Severin, Marius Bălean, declarând că au fost deja aplicate mai multe sancțiuni în acest caz, iar societatea are un termen până la care trebuie să remedieze măsurile dispuse, în caz contrar urmând să fie aplicate noi amenzi.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei