Pompierii cărășeni, în alertă! 12 incendii într-o singură zi!

modelmic

Pompierii militari cărășeni au intervenit ieri pentru lichidarea a 12 incendii de vegetație uscată izbucnite în urma folosirii focului deschis în spații deschise. Suprafețele pe care s-au manifestat incendiile variază între 10 mp și 2 ha, în total fiind afectate aproximativ 7 ha teren, din care 5000 mp litieră din apropierea DN 58B, între municipiul Reșița și orașul Bocșa.

Cinci dintre incendii au izbucnit în zona de intervenție al Detașamentului de Pompieri Caransebeș, două dintre acestea pe raza municipiului Caransebeș și câte unul pe raza localităților Păltiniș, Domașnea și Topleț. În raioanele de intervenție ale Detașamentului de Pompieri Reșița și Secției de Pompieri Oravița s-au înregistrat câte trei arderi necontrolate de vegetație uscată, pe raza localităților Reșița (două), Țerova, Oravița, Naidăș și Brădișorul de Jos, iar pe raza orașului Moldova Nouă, una.

De la începutul anului 2019, până în data de 18.02.2019 inclusiv, pompierii militari au mai intervenit pentru lichidarea a 23 de incendii de vegetație care au afectat cumulat peste 30 ha teren.

Reamintim cetățenilor faptul că acest tip de incendii produce o serie de efecte negative asupra mediului și poate provoca importante pagube materiale prin propagarea la terenurile cultivate și gospodăriile populației, precum și la fondul forestier, mai ales în condiții de vânt care favorizează extinderea acestora.

Pentru a preveni aceste situații, solicităm acordarea unei atenții deosebite atunci când se folosește focul deschis în spații deschise și respectarea măsurilor minime de prevenire a incendiilor, în special urmărirea stingerii totale a focului înainte de părăsirea locului arderii”, precizează Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin.

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Diana RADU

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei