Pompierii cărășeni au făcut bilanțul: peste 1.400 de intervenții în trei luni!

modelmic

Pompierii militari cărășeni au fost solicitați să intervină în peste 1.400 de situații de urgență în trimestrul II al acestui an. Dintre acestea, peste 74% reprezintă intervenții ale SMURD-ului, în marea majoritate a cazurilor fiind vorba de asistenţă medicală de urgenţă. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin au mai participat la peste 40 de misiuni de descarcerare și la stingerea a 193 de incendii.

„Din cele 193 de intervenţii pentru stingerea incendiilor, 77 s-au desfășurat în cazul unor incendii la locuinţe, anexe sau autoturisme, iar 116, în cazul unor incendii de vegetaţie uscată şi altele.

Cele mai multe incendii au izbucnit la gospodării cetăţeneşti, în procent de 74%, respectiv 57 incendii. Dintre acestea, 45 s-au manifestat la locuinţe şi anexe (poduri, acoperişuri, spaţii de locuit sau de preparat hrana, magazii, adăposturi animale, depozite furaje, curţi, etc.), 2 la terenuri ale cetăţenilor aflate în afara perimetrului gospodăriilor şi 10 la mijloace de transport proprietate individuală fiind cauzate, în special, de instalaţiile/echipamentele electrice defecte sau improvizate şi de sistemele sau mijloacele de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate, urmate de  coşurile/burlanele de fum defecte/necurăţate, acţiunea intenţionată, fumatul şi focul deschis în spaţii deschise”, precizează inspectorul-șef Cristinel Coneru.

În ceea ce privește incendiile de vegetaţie uscată şi altele, cele mai multe dintre acestea, în procent de peste 82%, s-au înregistrat la activităţi de asanarea, îndepărtarea gunoaielor, salubritate şi activităţi similare (vegetaţie uscată, islazuri, păşuni comunale, pădure-litieră, mirişte, teren viran, gropi sau containere de gunoi, etc.). În principal, aceste incendii au fost cauzate de focul deschis în spaţii deschise, urmat de acţiunea intenţionată.

Serviciile voluntare/private pentru situaţii de urgenţă au mai participat, în cooperare cu serviciile profesioniste din cadrul ISU Semenic la 43 de intervenţii.

foto: arhiva

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei