Pompierii cărășeni au fost solicitați la peste 15 incendii! Imobile, vegetație uscată și un autotren, cuprinse de flăcări!

modelmic

Zi încărcată pentru pompierii cărășeni, care au fost solicitați să intervină joi la stingerea a peste 15 incendii izbucnite pe raza județului.

În cursul dimineții, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița au intervenit pentru lichidarea unui incendiu care a cuprins o anexă a unei case de pe strada Digului din municipiul Reșița.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a constatat că incendiul a fost provocat de joaca unor copii cu focul, în urma căreia s-a aprins vegetația uscată, flăcările extinzându-se rapid și cuprinzând anexa. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime, iar în urma intervenția  pompierilor militari, pagubele s-au limitat la 15 mp din izolația din polistiren a anexei”, precizează Magdalena Tocmelea,  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin.

WhatsApp Image 2019-03-07 at 18.42.11 WhatsApp Image 2019-03-07 at 18.42.36

Tot forțele Detașamentului de Pompieri Reșița au intervenit ieri și pentru lichidarea a șase incendii de vegetație, din care două în zona Nermet-Carașova și câte unul pe raza localităților Reșița, Apadia, Soceni și Lupac.

 

WhatsApp Image 2019-03-07 at 18.44.55 WhatsApp Image 2019-03-07 at 18.45.35 WhatsApp Image 2019-03-07 at 18.46.30

Forțele Detașamentului de Pompieri Caransebeș au fost solicitate și ele ieri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de pe strada Muntele Mic din municipiul Caransebeș.

Intervenția celor trei echipaje a durat aproximativ 3 ore și a fost îngreunată de vântul puternic și de faptul că în acea zonă lipseau hidranții pentru alimentarea autospecialelor. Incendiul a cuprins acoperișul în totalitate, care s-a și prăbușit, distrugând etajul casei. Din cercetările efectuate la fața locului a rezultat că incendiul a fost cel mai probabil cauzat de efectul termic al curentului electric.

Pompierii militari caransebeșeni au mai intervenit, tot pe raza municipiului Caransebeș, și pentru lichidarea a două incendii de vegetație, unul în apropierea Uzinei de Apă și unul în apropierea gării”, precizează Magdalena Tocmelea.

WhatsApp Image 2019-03-07 at 19.16.09 WhatsApp Image 2019-03-07 at 19.16.12

 

 

Pentru stingerea unor incendii de vegetație au intervenit și forțele Secției de Pompieri Moldova Nouă – pe raza orașului Moldova Nouă și forțele Gărzii de Intervenție Bozovici, pe raza localității Șopotul Nou, unde a fost afectată o suprafață de aproximativ 7 ha.

Pompierii orăvițeni au avut și ei de lucru joi, fiind solicitați să intervină pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil în localitatea Giurgiova, precum și pentru lichidarea unor incendii de vegetație uscată izbucnite pe raza localităților Forotic, Slatina Nera și Surducu Mare.

Echipajul Punctului de Lucru Băile Herculane a fost solicitat, imediat după ora 16:00, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit pe E 70, pe centura Domașnei, la un autotren care transporta în jur de 23 t orez. Incendiul s-a produs la capul tractor care a fost distrus în proporție de aproximativ 40%, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric. Din fericire, nici acest incendiu nu s-a soldat cu victime, iar pompierii militari au reușit să stingă incendiul înainte să cuprindă remorca și încărcătura.

WhatsApp Image 2019-03-07 at 19.50.31

Tot ieri, pompierii militari reșițeni au fost solicitați și pentru a debloca ușa unui apartament în care se afla o femeie în vârstă căreia i s-a făcut rău și care a fost ulterior preluată de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

WhatsApp Image 2019-03-07 at 17.50.12 WhatsApp Image 2019-03-07 at 17.50.13

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei