Ponta: Antonescu a decis să candideze la prezidențiale fără a-și asuma responsabilitatea guvernării

pa

Ponta: Antonescu a decis să candideze la prezidențiale fără a-și asuma responsabilitatea guvernării

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că impresia sa este că președintele PNL, Crin Antonescu, a decis să candideze la prezidențiale fără a-și asuma responsabilitatea guvernării.

“Impresia mea, strict personală, este că domnul Antonescu a decis să candideze la prezidențiale fără a-și asuma responsabilitatea guvernării până atunci. Pot să înțeleg la nivel politic acest lucru. La nivel personal, n-aș proceda așa”, a afirmat Victor Ponta, la finalul unei întâlniri informale a liderilor social-democrați, întrebat de ce liberalii nu vor restructurarea Guvernului în Parlament.

Potrivit lui Ponta, este mai ușor pentru un candidat la Președinție “să critice din Opoziție”.

“Cred că problema, în realitate — și aș vrea să nu ne mai ascundem după vorbe-, este convingerea, deja și a mea și a colegilor mei, că domnul Antonescu a luat decizia de a candida practic în Opoziție cu guvernarea, pentru că e mai ușor să critici și e mai ușor să nu răspunzi de nimic. Or, asta, recunosc, mă dezamăgește și mi-aș dori să găsim o soluție până luni, să nu fie așa”, a subliniat co-președintele USL.

Întrebat dacă PSD își pune acum problema găsirii unui candidat la alegerile prezidențiale, Ponta a spus că nu.

El a mai precizat că toți colegii săi de partid i-au transmis că doresc să nu se rupă USL.

“Toți colegii mei mi-au spus că își doresc, ca și mine, să păstrăm USL și că speră ca liberalii să ia decizia înțeleaptă până luni și să rămână alături de noi”, a afirmat Ponta.
Cât privește numirea primarului Sibiului, Klaus Iohannis, în funcția de vicepremier, șeful Executivului a precizat că el este dispus să-l numească oricând pe liberal.

“Vreau să-l numesc azi. Vrea ministru de Interne, îl numesc ministru de Interne, vrea vicepremier, ministru de Finanțe îl numesc vicepremier, ministru de Finanțe. Eu vreau să-l numesc și dânsul nu vrea”, a spus Ponta despre Iohannis.

Cât privește posibilitatea de a-l numi pe Iohannis, așa cum au cerut liberalii, vicepremier și ministru de Interne, Ponta a reiterat că acest lucru este posibil dacă se face restructurarea Guvernului.

 sursa: agerpres

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei