Popa acordă în premieră cea mai înaltă distincţie onorifică a oraşului! „Această demnitate se câștigă greu!”

modelmic
Campionatul Național de Lupte pentru Seniori s-a deschis la Reșița cu acordarea titlului de cetățean de onoare al orașului vicecampioanei mondiale și europene, Alina Vuc.
Este primul astfel de titlu acordat de primarul Ioan Popa de când ocupă scaunul de primar, iar sportiva devine astfel cel mai tânăr cetățean de onoare al Reșiței.

În cei trei ani de mandat este prima oară când fac acest lucru și o să vă spun și un mic detaliu legat de titlul de cetățean de onoare. Am avut o întâlnire cu bunul meu prieten, Ghiță Falcă, după câteva luni de mandat, și mi-a zis că în patru mandate de primar a acordat două titluri de cetățean de onoare la Arad pentru că această demnitate se câștigă greu. Alina ne-a demonstrat că suntem obligați să acordăm acest titlu datorită meritelor sportive și a succesului pe care l-a dobândit prin activitatea ei competițională. Sper să continue în același mod! O asigur pe această cale de întregul meu sprijin, de azi înainte!”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa.

modelmic

Alina Vuc a început acest sport la vârsta de 10 ani, în cadrul CSM Reşiţa, iar apoi s-a legitimat la CSA Steaua, primul ei antrenor fiind Nicolae Constantin.
Tânăra sportivă a obţinut medalii la toate competiţiile de obiectiv, printre care Campionatul European 2010 de cadeţi din Bosnia şi Herţegovina, Campionatul Mondial de juniori 2011 de la Bucureşti, Campionatul Mondial Militar 2016 de la Skopje, Campionatul Mondial 2017 de seniori din Franţa, Campionatul European 2017 de seniori din Serbia şi Campionatul European 2018 de seniori din Rusia. Medalia de argint pe care a obţinut-o la Paris, la categoria 48 kg, a fost prima cucerită de România la Campionatul Mondial în proba feminină de lupte libere.

modelmic

Totodată, Alina Emilia Vuc face parte din programul Samurai 2020 al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, ca potenţial candidat la medalia olimpică pentru Jocurile Olimpice de Vară, Tokio 2020.

modelmic

Mă simt foarte bine că am primit acest titlu de cetățean de onoare al Reșiței la această competiție de lupte, în fața atâtor oameni care mă știu și mă iubesc! Mi-ar fi plăcut mai mult să mă vedeți pe saltea, eram mai sigură pe mine, decât să mă vedeți vorbind, dar mă bucur că am avut ocazia să particip la acest eveniment!”, a declarat cel mai nou cetățean de onoare al Reșiței, Alina Vuc.
Sportiva a precizat că va participa peste 3 săptămâni la primul turneu de după intervenția chirurgicală pe care a avut-o la piciorul drept, în Belarus, după care va urma campionatul mondial din luna septembrie.

În cadrul aceleiași manifestări, primarul Ioan Popa, președintele CJ, Silviu Hurduzeu, viceprimarul și antrenorul de lupte Adrian Dacica, au primit din partea președintelui FRL, Răzvan Pîrcălabu plachete onorifice.

modelmic

Elena FRANȚ

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei