UPDATE: Popa anunță măsuri radicale! Se anulează Customul și se închid bazinul, creșele, centrele de zi și cluburile sportive!

modelmic

UPDATE: Reprezentanții Primăriei Reșița informează că activitatea la Bazinul Olimpic din Reșița va fi sistată în perioada 11 martie – 31 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii perioadei în funcție de evoluția situației la nivel național:

„Beneficiarii cursurilor de inițiere, de perfecționare, cursurilor  de aquagym și agrement (copii, adulți și persoane vârstnice), pentru care au fost plătite deja abonamentele, vor fi reprogramați de comun acord la o dată ulterioară, ținând cont de orele neefectuate”.

De asemenea, la Cinematograful Dacia au fost suspendate spectacolele de animație pentru copii până la reglementarea situației, iar cinematograful va funcționa la capacitate redusă a sălii, sub 100 de persoane.

……………………………………………………………………………

Primarul Reșiței, Ioan Popa, a anunțat astăzi o serie de măsuri luate de administrația locală reșițeană pentru diminuarea riscurilor de infectare cu coronavirus. Toate aceste decizii sunt țintite spre interesul public, a explicat edilul, care a făcut și un apel către reșițeni să trateze problema cu seriozitate și responsabilitate.

Printre măsurile enunțate de primarul Popa se numără: suspendarea activității sportive la nivel de copii și juniori la CSM și CSS, suspendarea activității la bazinul olimpic, la centrul de zi ABC și la centrul de vârstnici din Muncitoresc. Măsura va fi valabilă pe aceeași perioadă în care sunt închise școlile la nivel național. În cazul în care autoritățile vor decide prelungirea perioadei, aceeași măsură va fi luată și la nivelul municipiului Reșița.

Creșele își suspendă activitatea și ele, piața Ocico la fel, acolo vin câteva sute de oameni pe zi, sâmbăta și duminica și cred că putem să facem o pauză.

Aș face un apel la reșițeni, la responsabilitate și la anularea tuturor deplasărilor care nu sunt esențiale pentru ei în această perioadă. Ne deplasăm de multe ori fără sens, din curiozitate, la o bârfă, la un amic, la o cafenea. Ar fi bine să își limiteze deplasările fără un argument serios pentru că matematica spune că riscul de a contracta un virus este mult mai redus dacă stai într-o semi-izolare pe care ți-ai propus-o.

Să tratăm cu seriozitate fenomenul și s-ar putea să avem șansa să scăpăm mult mai ieftin decât alții”, a precizat edilul.

În plus, Ioan Popa a anunțat și anularea festivalului Custom anul acesta, banii alocați pentru eveniment urmând să fie folosiți în investiții utilitare, pentru infrastructura orașului:

„Personal sunt convins că această sinusoidă va coborî până în luna iunie și nu cred că vor fi riscuri atunci de a se interzice manifestările publice cu mai mult de 1000 de oameni, însă noi ne aflăm acum în situația în care ar trebui să lansăm artiștii, să plătim avansuri și să lansăm vânzarea de abonamente și bilete. Este puțin probabil ca cineva în perioada asta, martie – aprilie, să se îmbulzească să cumpere abonamente la un festival la care nu există certitudinea că se va ține și atunci ne poate impacta negativ bugetul orașului”.

Edilul a mai precizat că în cursul zilei de astăzi se va lua o decizie cu privire la cinematograful Dacia, acolo unde fie se va suspenda activitatea, fie vor fi vândute doar bilete cu distanță de 4-5 scaune între spectatori.

Citește și Niciun autobuz din Reșița nu va mai ieși pe traseu fără să fie dezinfectat!

Citește și Un bărbat din Reșița, primul caz de coronavirus confirmat în Caraș-Severin

Karina TINCUL

Stiri similare

9 Comentarii

 1. Erica

  Tânărul de la dedeman, contact cu doamna de la banca care e contact cu o persoana care la randul ei e diagnosticat cu noul corona.Unde e aceasta persoana?

  Raspunde
 2. zero

  “matematica spune că riscul de a contracta un virus este mult mai redus dacă stai într-o semi-izolare pe care ți-ai propus-o.”

  Statistica medicală “spune”, nu matematica.
  Iar izolarea nu ţi-o pot “propune” (impune) alţii, contrar dreptului constituţional la libertate de circulaţie.
  Dar liberalii pretind cum că promovează drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, nu?
  Pe care popa le îngroapă. :)
  Cu P mare.

  Raspunde
 3. adire

  ce treaba are primarul cu liberalismul sau gindirea liberala? nici una. el este un colorat politic, avid de bani si putere si nu are treaba cu astea.restul e demagogie,nici o masura clara, si la obiect. de ce nu inchide dedemanul si alte marcheturi, cu exceptia lidl, kaufland si profi sau altele strict pt hrana?

  Raspunde
  1. zero

   Unii sunt DSP-işti, nu PSD-işti. (DSP = Direcţia Sănătăţii Publice)
   Ăştia vor propune şi închiderea oraşului, potrivit doctrinei “deschide R…..”
   Sunt deja fenomene para-anormale: apă roşie, molime cu virus, bazine de levigat plutitoare …
   Urmează “broaştele” de la porţile oraşului şi urgiile faraonului … Popa.
   De la inima împietrită sub tăiţei :) :) :)
   Altă explicaţie?

 4. Toni

  Au inchis bazinul, unde faci doua dușuri si stai in apa cu clor, dar au lăsat cinemaul, unde îți duci mana cu popcorn la gura de doua ori pe minut. Cineva e cretin in primăria asta si îmi asum cuvântul. PS. La bazin nu sunt niciodată 100 de persoane. Nici macar pe aproape.

  Raspunde
  1. vasile

   asteapta vara sa mergi la baraj , sau nu ai apa acasa si faci dus la bazin ca e mai ieftin. ce comentarii de rahat

  1. zero

   “Cum să intre-n carantină O barat? …”

   Guvernul zice că cine se spală pe mâini cu apă şi săpun poate intra în cantină
   Unii sunt “spălaţi” şi pe circumvoluţiuni … dacă au :)
   Astfel, materia … devine perfect albă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei