Popa avertizează că va monitoriza zilnic situația vizelor de flotant pentru a împiedica fraudarea alegerilor

poa

În cadrul unei conferințe de presă organizată de filiala locală și județeană a PNL, primarul Ioan Popa a ținut să atragă atenția celor care decid ca în preajma alegerilor să își facă viză de flotant modificând astfel componența electoratului, că nu va accepta acest tip de traseism.

„Aș vrea să fac un apel foarte ferm și foarte serios pentru cei care au în minte ideea de a face viză de flotant în unele localități, cum s-a mai întâmplat, având în vedere că Reșița gestionează mai multe UAT-uri din punct de vedere al populației, am descoperit cu indignare și cu stupoare după 4-5 luni de la alegeri, deja era tardiv, că pe Brebu Nou au intrat circa 100-120 de persoane pe viză de flotant într-o localitate care avea în mod curent 86 de locuitori, deci mai mult decât dublul populației”, a declarat Ioan Popa.

Edilul Reșiței și candidatul PNL pentru un nou mandat în fruntea administrației locale avertizează că împreună cu juriștii din Primărie va verifica zilnic situația vizelor de flotant la Serviciul  de Evidență a Persoanelor Reșița pentru a identifica migrația alegătorilor.

Împreună cu colegii noștri de la juridic, împreună cu Ovidiu Rădoi, împreună cu Dan Stan, avertizăm foarte ferm că vom studia ce se întâmplă în această perioadă cu vizele de flotant pe toate aceste UAT-uri, am solicitat Direcției de Evidență a Populației să-mi transmită zilnic situația cu flotanții și în cazul în care vom identifica „mișcări de trupe” și tendințe de a modifica electoral un UAT, vom face plângeri penale pentru constituire de grup infracțional în scopul de a deturna rezultatul unor alegeri în localitate. Și evident că organele abilitate pot verifica, pentru că dacă interceptează telefoane, mesaje între anumiți oameni, să zicem 50 de oameni, au anumită corespondență, mesaje, telefoane, cu un ins care este înregimentat politic, lucrurile acestea se pot demonstra foarte ușor. Trecând peste faptul că nu poți să identifici tu ca cetățean al unei localități ca Brebu Nou, sau Soceni, sau Văliug, unde găzduiești tu 30-40 de oameni într-o casă?”, afirmă primarul în funcție, Ioan Popa.

Edilul spune că această tehnică de a influența alegerile este folosită de competitorii politici, dar sunt deciși să ia măsuri care pot merge până la plângeri penale.

Este o tehnică pe care o uzitează frecvent competitorii noștri politici și e de notorietate și o știe toată lumea, pentru mine personal este o dovadă în plus că în România este necesară reorganizarea administrativă care nu a mai fost făcută din 1968, din anul în care eu m-am născut, adică de 52 de ani, suntem în același sistem de județ, de orașe, primării și așa mai departe, și este imperios necesar să abandonăm ideea de a gestiona o localitate cu 80-100, 200, 300 de oameni. Iată că dacă ai 100-200 de oameni nu e foarte greu să aduci 100 de oameni din altă parte și contra-basculezi dorința celor care sunt realmente din zona respectivă. Nu mai punem la socoteală costurile pe care le au cu gestiunea unui consiliu local, secretar, primar, viceprimar, contabil, reprezentant ISU”, a declarat Ioan Popa.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Cristina

  Dle Popa, vreau sa va aduc la cunostiinta faptul ca si in Ocna de Fier se fac vize de flotant pe banda rulanta, chiar de primarul in functie care din pacate este in acelasi partid cu dumneavoastra, adica PNL.
  Sper sa fiti corect si sa luati masuri indiferenta de culoare politica.

  Raspunde
 2. zero

  “am descoperit cu indignare și cu stupoare după 4-5 luni de la alegeri, deja era tardiv, că pe Brebu Nou au intrat circa 100-120 de persoane”, a declarat Ioan Popa.

  Adixă de 100-120 de ori mai multe decât la Lindenfeld? :)
  Motiv de stupor catatonic, la Nădrag.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei