Popa curăța Reșița de mașini abandonate – a adus un camion din Germania pentru a le ridica! Urmează cele parcate neregulamentar?

modelmic+editorial

Acest proiect a trecut cu greu de Consiliul Local la ultima ședință, și asta pentru că forma în care era propus inițial de către primarul Popa a fost criticată chiar de consilierii liberali, voturile majoritare fiind împotrivă.

Mai exact, primarul Ioan Popa propunerea introducerea unei hotărări de Consiliu Local prin care atât mașinile abandonate, cât și cele parcate neregulamentar în parcări, pe străzi, sau trotuare, să fie ridicate cu ajutorul unui camion nou achiziționat în acest scop din Germania.

Cu toate că intenția edilului era bună, aceea de a aerisi parcările – și așa puține – din oraș, o astfel de decizie ar fi declanșat un adevărat haos în condițiile în care orice șofer parcat neregulamentar s-ar fi trezit cu mașina ridicată și cu o amendă de peste 300 de lei.

Consilierul local Hadrian Popescu a fost cel care s-a opus din start votării unui astfel de proiect, spunând că este de acord cu ridicarea mașinilor abandonate, dar nu și a celor staționate neregulamentar.

„Eu zic să rezolvăm mai întâi situația parcărilor din Reşiţa și abia apoi să ne apucăm să ridicăm maşini”, a spus liberalul

În dezacord au fost și consilierii PSD și PMP care au votat împotriva acestei decizii. După dezbateri aprinse însă, s-a decis organizarea unei ședințe de urgență prin care proiectul să fie trecut, dar doar în ceea ce privește mașinile abandonate.

Cu toate că a reușit să treacă de Consiliul Local măcar o parte din proiectul propus, primarul Popa s-a arătat profund indignat de lipsa de inițiativă a colegilor din CL.

„Toţi vă plângeţi de parcările pline, de lipsa de ordine din oraș, dar când vine vorba să facem ordine, votaţi împotrivă. Este bine că am luat o maşină performantă de ridicat maşini din Germania pentru a ne uita la ea. Ne putem face poze cu ea eventual, dacă altceva nu. Avem înregistrate peste 350 de maşini abandonate în oraşul nostru şi eu îmi doresc să eliberăm parcările, pentru că există o lipsă acută a locurilor de parcare şi ar fi fost trist să pierdem timpul, când camionul e pe drum.

Mă bucur totuși că s-a înţeles că este important să trecem această hotărâre de Consiliu Local, astfel că vom începe ridicarea maşinilor abandonate din luna ianuarie”, a explicat primarul Ioan Popa.

 

 

 

Alexandra JURCA

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Cristi

  O hotarire foarte bine venita,Felicitari d-le primar, sa veniti si in parcarile dintre blocuri,unde sunt multe masini abandonate si in stare de degradare,Proprietarii sunt plecati din tara si pur si simplu nu le pasa,

  Raspunde
 2. elena

  Buna seara . Felicitari pentru faptul ca se vor ridica masinile abandonate .D-le Primar va rog as fi cea mai fericita sa nu mai vad masini parcate pe trotuar . Multumesc .Noapte buna.

  Raspunde
 3. zero

  “Este bine că am luat o maşină performantă de ridicat maşini din Germania pentru a ne uita la ea.”
  Nesimţitul ăsta a cumparat o masina din banii publici inainte de a avea aprobarea Consiliului. Acum cauta să pună pământ peste ….

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei