Popa, dispus să despăgubească reșițenii care și-au distrus mașinile în gropile din oraș! „Îmi cer scuze pentru modul în care arată acum străzile”!

modelmic

 

Toți reșițenii care și-au distrus mașinile în gropile apărute în ultimele săptămâni pe străzile din Reșița vor fi despăgubiți de Primărie, a anunțat primarul Ioan Popa. Edilul și-a cerut scuze reșițenilor pentru neplăcerile cauzate de starea drumurilor, dar a ținut să sublinieze că asfaltul a cedat doar pe drumurile reabilitate în mandatul lui Mihai Stepanescu, unde lucrările realizate au fost de proastă calitate. Drept dovadă: pe nici unul din tronsoanele asfaltate în ultimii doi ani jumătate nu au fost probleme, susține Popa.

„Am văzut lume nemulțumită că și-a bușit jante la mașină, roți. În cazul în care cetățenii vor putea veni la Primărie și vom putea dovedi fără echivoc că datorită carosabilului din Reșița și-au distrus o jantă la mașini sau un cauciuc, Primăria îi va despăgubi. Adică să ne dovedească că acest lucru s-a întâmplat în Reșița și s-a întâmplat acum, din cauza acestor inconveniente, pentru că nu vreau să repar toate cauciucurile și jantele pe care reșițenii poate și le-au distrus prin gropile lui Lucian Ionescu (n.r. angajat al Direcției Județene de Drumuri). Deci nu o să le dau banii pentru niște incidente întâmplate la Grădinari, la Berzovia, Vermeș sau Dumnezeu mai știe pe unde.

Îmi cer scuze pentru modul în care arată orașul acum, dar trebuie să înțelegem că acest lucru nu ne poate fi imputat nouă, ci celor care au gestionat lucrurile până la sosirea noastră în Primărie”, a afirmat astăzi primarul Ioan Popa, în cadrul unei conferințe de presă.

Edilul reșițean s-a arătat stupefiat de campania derulată în ultimele zile pe rețelele de socializare de social-democrați, care acuză starea proastă a drumurilor din Reșița:

Eu sunt stupefiat de memoria scurtă pe care o au pesediștii și care îndrăznesc la 3-4 ani de la realizarea unei lucrări mizerabile să o impute altora, nu lor”, a afirmat Popa care a reamintit că reșițenii încă mai plătesc creditul contractat în anii 2013-2014, pe vremea fostului edil Mihai Stepanescu pentru asfaltarea străzilor din oraș: „Mai avem de plătit încă 10 ani la creditul de 12 milioane de euro din care s-au asfaltat străzile din oraș de către firma fratelui lui Ioan Crina, lucru pe care l-am scos în evidență de câteva ori și care imediat după expirarea garanției de trei ani au început să puște. Dacă vă uitați în oraș, exact tronsoanele astea de asfalt au cedat”.

În același timp, primarul Ioan Popa a invitat reșițenii să analizeze asfaltările care s-au făcut în oraș de când a preluat el Primăria, cum ar fi strada Moise Groza, drumul spre Secu sau  drumurile de acces spre Țerova și Doman:

Se spune că am pus prea multă clorură de calciu sau sare și asta a distrus asfaltul. Informez publicul că sarea sau clorura se folosesc în mod curent în Austria, Germania, Franța, Elveția, Italia, în zonele alpine. Nu poți să acuzi intervenția de deszăpezire ca și o cauzalitate a distrugerii drumului. Drumul prost se distruge, indiferent dacă pui sau nu clorură de calciu pentru că acolo unde sunt crăpături fenomenul de îngheț – dezgheț dizlocă materialul, e simplu”, a afirmat Popa, care a adăugat că începând de mâine vor începe lucrările de plombare a gropilor pe străzile Reșiței.

 

Citește și Gropile vor dispărea de pe străzile Reșiței! „În următoarele 2-3 săptămâni, orașul va fi pus la punct”, promite Popa!

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Petru

   La București, la sectorul 4 trebuie sa mergi cu un proces verbal întocmit de către poliția locală – poate ar trebui să li se dea o dispoziție pentru asta! Și mai dispar cei care parchează pe drum până cumpăra ceva din magazine.

 1. zero

  „dar trebuie să înțelegem că acest lucru nu ne poate fi imputat nouă, ci … ”, a afirmat astăzi primarul Ioan Popa.
  Nuuu! Nici mărirea taxelor cu 50% nu ne poate fi … Altora! :)

  “În cazul în care … vom putea dovedi fără echivoc că datorită carosabilului din Reșița … Primăria îi va despăgubi”.

  – Nuanţă: … În cazul în care … vom putea dovedi (noi …), respectiv cetăţenii nu vor putea dovedi nimic, nimănui.
  Şi oricum, tot ei cetăţenii, vor suporta integral costurile pivoţilor, suspensiilor şi articulaţilor distruse de … “buna” administraţie.
  Că …de la “Dumnezeu mai ştie pe unde” … ar veni oamenii cu jantele pătrate şi gumele rupte, tocmai la … binefăckătorul tăiţelu’ :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei