Popa face curat în oraș, dar și reșițenii trebuie să învețe să păstreze

modelmic+editorial

Primăria Reşiţa anunță că va iniţia în perioada 17 Februarie – 14 Aprilie  un amplu program de măsuri de curăţenie şi salubrizare, decizie luată în urma constatărilor interne şi a reclamaţiilor primite de la cetăţeni referitor la situaţia dezolantă în ceea ce priveşte curăţenia.       

În același timp, autoritățile locale îi informează pe reșițeni că păstrarea unui oraș curat depinde în mare măsură și de ei. În acest sens, în paralel cu salubrizarea localității, se vor demara și activități de conștientizare a populației cu privire la responsabilitățile care le revin.

„Trebuie făcuţi pași importanți pentru curățenia orașului nostru, în ceea ce privește întreținerea zonelor publice, colectarea deșeurilor menajere, cât și salubrizarea  in centrul orașului sau cartiere, facând din aceasta un obiectiv specific al campaniei.

Păstrarea curăţeniei ora­şului va trebui sa devina la nivelul comunitatii cetatenilor un scop pentru care trebuie să ne străduim mai mult, chiar si pentru simplul fapt că aceasta va reduce costurile de curăţenie de salubritate. Astfel, cel de-al doilea obiectiv specific al campaniei Reşita Curată – Curăţam şi Menţinem!” este acela de a păstra şi a lucra intens la conştientizarea cetăţenilor că trebuie să păstrăm, să menţinem această curăţenie”, informează municipalitatea reșițeană.

Printre măsurile ce vor fi implementate în perioada campaniei 17 Februarie – 14 Aprilie se numără:

-  salubrizarea spaţiilor verzi, a trotuarelor şi arterelor de circulaţie

 -  repararea, înlocuirea şi completarea coşurilor stradale

 –  asigurarea curăţeniei trotuarelor din jurul incintelor precum şi întreţinerea spaţiilor verzi 

 – asigurare igienei în imobilele şi incintele deţinute sub orice formă, prin activități de curăţare, dezinsecţie şi deratizare

 – intensificarea acțiunilor de monitorizare (inspecție și control) asupra măsurilor cuprinse în program, cu avertizare în această perioadă

 – toleranţă zero: stabilirea și aplicarea de sancțiuni după această perioadă de graţie

 

Alexandra JURCA

Foto: radiotimisoara.ro

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Ana

  Apreciez ca primarul a dat start curateniei in oras;dar doresc sa-i transmit ca in zona INTIM sunt multi ciini(dulai)de ti frica sa treci seara ,precum si masini lasate in paragina care blocheaza circulatia.

  Raspunde
 2. Frantz

  Ok, sunt de acord, dar ce facem cu acele persoane care își plimbă câinele, și lasă rahatul pe trotuar și pe alei, dar cu cei care umblă în tomberoanele de gunoi și rup asculetii menajeri, și restul arunca pe jos, dar cu poliția comunitară care te interoghează în ce direcție a plecat și cum era îmbrăcat, de ce nu l-ai oprit și multe altele.

  Raspunde
 3. Tolan Mihaiela Steluta

  Pe plan local, eu as lansa pe toate caile mass-media, anunturi cu privire la curatenia orasului, in caz contrar sa se aplice amenzi usturatoare. Nu mai pot tolera, nesimtirea din partea multora, cum arunca din mers pe strada, ambalaje de orice fel si mizeria lasata de animalele de companie. Vreau ca orasul meu sa arate curat! Dragi cetatani, ne pregatim de curatenia de Primavara Pro-bono, intai moral, cu respect si raspundere?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei