Popa încearcă să convingă tinerii să rămână în Reșița! „Putem să schimbăm trendul acestui oraș”!

 modelmic

Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa îi îndemnă pe tineri să rămână în municipiul de pe Bârzava sau să se întoarcă aici, imediat după terminarea studiilor. Edilul a anunțat că va demara un nou studiu prin intermediul căruia să poată afla direct de la aceștia ce i-ar determina să rămână în Reșița, explicând în același timp că administrația locală depune eforturi pentru a crește calitatea vieții în oraș.

Chiar dacă alegeți să mergeți la o facultate în Timișoara îmi doresc să vă întoarceți în Reșița și toate demersurile pe care eu personal le fac de un an și ceva sunt în primul rând în scopul de a crește calitatea vieții în oraș. Dacă cei vârstnici au o anumită melancolie vizavi de ce s-a întâmplat în Reșița în anii 70 – 80 cu industrializarea și cu creșterea orașului și sunt dezamăgiți de ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani, eu sunt convins că putem să schimbăm trendul acestui oraș.

Aș vrea să vă mai spun o chestiune sau să vă adresez o rugăminte: noi la departamentul de comunicare al Primăriei vom crea un fel de barometru în următoarele săptămâni. O să mediatizăm pe Facebook, pe Instagram, pe social media, și vă vom ruga să ne răspundeți la câteva întrebări. Mai precis, o să vă întrebăm, noi Primăria Reșița, să ne identificați trei argumente pentru care ați rămâne în oraș sau ce vi-ați dori să se întâmple ca să rămâneți în oraș și alte trei argumente care v-ar determina să plecați din oraș”, le-a spus primarul elevilor de liceu cu care s-a întâlnit ieri, cu ocazia înmânării diplomelor de cetățeni majori ai orașului.

Popa a insistat asupra importanței unui feedback din partea tinerilor. După ce le-a urat în același timp succes în ceea ce vor întreprinde mai departe, edilul i-a îndemnat din nou să se întoarcă în oraș după terminarea studiilor, afirmând că niciunde nu este mai bine ca acasă

Eu am ales să rămân la Reșița după 25 de ani de antreprenoriat, chiar dacă aveam posibilitatea să mă stabilesc în orice alt loc din lumea asta. Puteam să fiu absolut oriunde. Am ales să trăiesc aici, pentru că Banatul de Munte, a cărui capitală este Reșița, este o zonă extraordinară și mă refer la Secu, la Văliug, la Semenic, la Herculane, la Moldova, la Clisura Dunării. Este un loc binecuvântat de Dumnezeu și nu avem nici un motiv să plecăm de aici. Trebuie să creștem împreună”, a mai adăugat primarul.

Karina TINCUL

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Ileana

  Dupa ce s-au indragostit de viata din Timisoara,e greu sa-i convingi sa se intoarca in Resita unde mai nimeni nu iese la un restaurant si unde terasele sunt pline doar cand e f cald afara,unde lumea a uitat de socializare samd.Sa mai punem si conditiile de lucru?!Copilul meu ar putea da vina la ATI ,dar cand vine dela judeteanul din Timisoara,mai bine nu vine-salarul nu mai este o comditie la tinerii de azi!Oricum ,va doresc mult succes!Chiar imi doresc sa se schimbe si aici ceva pt tineri ca pentru noi nu mai e asa de important!

  Raspunde
 2. resitean

  Atunci cand Resita va avea drumuri,trotuare,cand gunoiul nu va mai zace pana la nivelul geamului,cand vor fi domesticiti stimatii cetateni rromi sa nu mai fure si sa faca mizerii…atunci cand spunem buna ziua si multumesc,atunci cand ne vom respecta unii pe altii in acest oras care cu regret se numeste municipiu….POATE, atunci vom incepe sa fim ciilizati. As fi curios,punctual,ce eforturi a depus primaria in chstiunea gunoi,locuri de parcare ,etc. Hai sa marim salariile in primarii,mai crestem impozitele in acest SAT si mai vedem noi cum o scoatem….nu va mai laudati cu realizari pana in momentul in care cetatenii orasului va vor lauda ei pentru ele..

  Raspunde
 3. bani

  mai intai un salar decent, infrastructura, locurile de relaxare(baruri,terase,restaurante si cluburi) o sa apara imediat ca ciupercile dupa ploaie daca le avem pe primele doua! popa stie acest lucru, nu e nevoie de sondaje. astea-s reclame. cand ajung pe podul de la intim si ma indrept spre centru parca trec printr-un camp minat…

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei