Popa a luat bani din bugetul Aradului pentru a face reparații în școlile din oraș! Toate unitățile vor fi puse la punct la început de an școlar

modelmic+editorial

 

Dacă în vara anului trecut schimbarea primarului a blocat orice investiție în școli, în această vară edilul Ioan Popa a încercat să recupereze. Din bani locali, Popa s-a asigurat că toate reparațiile imediate și strict necesare din unitățile de învățământ din oraș vor fi acoperite până la începutul noului an școlar.

Astfel, au fost luate toate școlile și liceele la rând și s-a investit acolo unde era absolut necesar, pentru ca elevii să înceapă noul an în condiții fără cusur.

„Până am preluat mandatul, anul trecut, nu am avut timp să ne ocupăm de acest aspect, dar anul acesta, pentru prima dată, am avut timp să ne aplecăm asupra școilor. Direcția de Învățământ s-a deplasat în școli și licee, a văzut care sunt prioritățile și noi am identificat apoi resurse în buget pe care le-am alocat pentru reparațiile imediate și strict necesare în școli, pentru buna lor funcționare. Nu ne-am întins foarte mult pentru că avem deja depuse cele 3 proiecte pentru eficientizarea energentică a liceelor și nu am vrut să suprapunem noi lucrări cu cele care sunt deja în proiect”, a declarat Ioan Popa.

Cum reparațiile s-au făcut exclusiv din bani locali, primarul Ioan Popa a căutat variante să lărgească bugetul. Astfel, edilul-șef a reușit să mai obțină anumite sume pentru școli în urma unui schimb cu Primăria Arad.

„Am fost săptămânile trecute la Timișoara unde m-am întâlnit cu primarii orașelor mari din această regiune pentru niște realocări de sume între UAT-uri și am mai obținut niște bani pentru școli de la Arad, care nu avea nevoie de ei și noi am cedat niște bani pentru reabilitare de spații sau terenuri degradate, pentru că neavând registrul spațiilor verzi gata nu le putem utiliza”, explică primarul Popa.

 

 

Alexandra JURCA

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei