Popa spune pas hotelului Semenic! Este prea scump! „Primăria Reșița nu are resursa financiară pentru acest gen de investiții”!

modelmic

Primăria Reșița a renunțat pentru moment la intenția de a achiziționa hotelul Semenic. Anunțul a fost făcut astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Local de către primarul Ioan Popa. Conform edilului, prețul de achiziție cerut pentru clădirea din centrul Reșiței, aflată acum în ruină, este prea ridicat pentru ceea ce își poate permite la ora actuală administrația locală, mai ales având în vedere suma imensă care ar mai trebui investită pentru reabilitarea obiectivului. Și cum nu există finanțări europene pentru acest tip de investiții, banii ar trebui asigurați din bugetul propriu al Primăriei sau din credite bancare.

Astăzi am avut o discuție cu lichidatorul judiciar al Turist Semenic, care se află în fază de insolvență acum. A fost făcută evaluarea obiectivului la 1.500.000 de euro, valoare de lichidare fiind de 1.200.000 de euro. Însă luând în considerare că hotelul are circa 10.000 de metri pătrați și costurile de readucere a lui în funcție, dacă ne referim aici la termie, apă, canal, curent, internet și după aceea partea de finisaje și dotări, ar ajunge la cel puțin 300 de euro pe metru pătrat, asta înseamnă o investiție de vreo 3 milioane de euro peste cea de achiziție. Nu ne-o putem asuma în această fază.

Sperăm ca în ultima sută de metri cât mai au până la declanșarea procedurii de faliment, adică undeva la începutul lunii iunie, să apară eventual un investitor interesat să îl achiziționeze și să îl repună în funcție.

Primăria Reșița totuși nu are resursa financiară acum disponibilă pentru acest gen de investiții. Am informat lichidatorul despre acest lucru. Mai stăm. Poate că în procedură de faliment lucrurile se întâmplă mai rapid, adică procedurile de lichidare sunt cu scădere din 25 în 25% și poate că atunci, dacă îl achiziționăm la un preț derizoriu, merită să investim în el”, a explicat Popa.

Conform edilului, până la ora actuală, doar Primăria Reșița și-a manifestat intenția de a achiziționa hotelul.

hotel semenic (6) hotel semenic (7) hotel semenic (8) hotel semenic (10)

Citește și Încă o flegmă, marca Gruia Stoica, pe obrazul Reșiței! Primarul Popa: „Hotelul Semenic scos la vânzare la un preț supraevaluat!“

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “…Sperăm ca în ultima sută de metri … adică undeva la începutul lunii iunie, să apară eventual un investitor interesat să îl achiziționeze … la un preț derizoriu …”, a explicat Popa.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei