Popa vrea să pună Reșița pe harta IT-ului! „Vorbim de o pădure de servere în Parcul Industrial”. Primul pas a fost făcut astăzi

modelmic

Consilierii locali reșițeni au aprobat astăzi două proiecte de hotărâre, care potrivit declarațiilor primarului Ioan Popa, ar urma să pună Reșița pe harta IT-ului din România și ar duce la crearea unor noi locuri de muncă.

Mai exact, aleșii locali au fost de acord cu propunerea edilului ca municipiul Reșița să se asocieze cu ARIES – Asociația Română pentru Industrie Electronică și Software în vederea realizării proiectului „Platforme de testare pentru cybersecurity și tehnologii de cloud”. Deasemenea, a fost aprobată concesionarea unei suprafețe de 12.782 mp în Parcul Industrial către Asociația Română pentru Industria Electronică și Software, filiala Timișoara, în vedere construirii unei hale din fonduri europene nerambursabile pentru realizarea respectivului proiectul.

„Consiliul Local a aprobat o inițiativă prin care Reșița intră în asociația ARIES – Asociația Română pentru Industrie Electronică și Software, cu scopul de a realiza în Parcul Industrial o construcție care să reprezinte un cluster IT sau mai bine zis un database pentru servere și nu numai.

Zona Parcului Industrial beneficiază de avantaje foarte mari: avem curent aproape nelimitat fiind stația de 20.000 de kilovolți în apropiere care deservea industria din Mociur. Acest gen de servicii de database are nevoie de foarte mult curent electric, vorbim de o pădure de servere care pot găzduit site-uri gen Amazon, Google, Facebook, Instagram și așa mai departe. În afară de curent electric necesar pentru servere și pentru răcire, avem internet de mare viteză în Reșița, pentru că suntem parcurși de o rețea de internet de viteză care face legătura de la Timișoara cu Serbia sau alte zone.

Ar fi mai multe chestiuni pozitive: una că această activitate, dacă vom reuși să ne finanțăm din fonduri europene generează și locuri de muncă bine plătite, între 50 și 100 de IT-iști, care trebuie să asigure mentenanța și eventual dezvoltarea de produs și în același timp punem Reșița pe harta IT-ului din punctul acesta de vedere și este și o securizare a orașului, pentru că orice obiectiv de genul acesta te pune și pe o zonă de securitate mult mai serioasă”, a explicat primarul Ioan Popa.

Proiectul pe care această asociație din care fac parte Politehnica din Timișoara și câteva companii private din Banat, se va numi Banat Software, iar axa de finanțare pe care se depune proiectul se închide undeva la sfârșitul lunii august.

Noi astăzi am aprobat și concesionarea acestui teren în Parcul Industrial, cu cotă zero, fiind practic contribuția noastră în proiect. În afară de taxa de participare în această asociație nu presupune alte costuri investiționale pentru Reșița. Dacă nu va ieși proiectul în termen de doi ani de zile, vom redisponibiliza terenul pentru alte investiții”, a mai adăugat edilul.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. zero

  „Consiliul Local a aprobat … avem curent aproape nelimitat fiind stația de 20.000 de kilovolți în apropiere care deservea industria din Mociur”, a explicat primarul Ioan Popa.

  20 de Megavolţi zice :) :) :)
  Oare cât de lungi or fi izolatorii la tensiunea asta din capul popei?
  Dar prostia?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei