Popovici îl invită pe Șerban Nicolae la Teregova să-l cunoască pe Nicolae Ciurică – partizan anticomunist din Banat

declaratie Popovici

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Popovici, l-a taxat dur pe senatorul Șerban Nicolae, care a devenit ținta ironiilor internauților după ce a declarat că luptătorii anticomuniști ar fi slăbit capacitatea de apărare a României.

Declarațiile belicoase din ultima perioadă ale unor politicieni sunt ținta și sursa de inspirație a multor internauți. De la oaia lui Daea, oul lui Vosganian, a venit și rândul altui politician, respectiv Șerban Nicolae, senator PSD, să fie ironizat în mediul online. Ironiile la adresa senatorului au devenit virale pe rețelele sociale, una dintre cea mai hazlie zeflemea la adresa politicianului fiind: Luptele cu turcii din vremea lui Ştefan cel Mare şi Războiul de Independenţă al României au împiedicat venirea la putere a comuniştilor. Acesta a declarat că luptătorii anticomuniști ar fi frânat capacitatea României în ascensiunea ei spre o societate multilateral dezvoltată. Senatorul n-a scăpat de ironii nici din partea vicelui forului județean, Ionuț Popovici, care și-a făcut cruce la citirea declarației pesedistului. Dacă în cazul lui Vosganian, Popovici considera că senatorul ALDE și-ar fi pierdut mințile când a declarat că oul din gospodăriile țăranilor ar trebui impozitat, despre Șerban Nicolae, vicele Popovici scrie că acesta și-ar propune să falsifice istoria prin declarația pe care a făcut-o. Drept urmare, Popovici îl invită pe senator să vină în Caraș-Severin, mai exact la Teregova, și să-l cunoască pe singurul partizan în viață din Caraș-Severin, Nicolae Curică.

Eu l-aş invita pe acest senator la Teregova, pentru a-l cunoaşte pe Nea’ Nicolae Ciurică, ultimul partizan în viaţă din zonă şi, poate, din ţară, pentru a-i povesti istoria acestor luptători din Munţii Banatului. Tot aici, ar putea sta de vorbă cu rudele acestora, care să-i spună prin ce au trecut.”, scrie oficialul CJ Caraș-Severin, Ionuț Popovici, pe pagina sa de facebook.

După ce îi oferă senatorului Nicolae în postare explicații din Dicționarul Explicativ al Limbii Române despre sensul etimologic al cuvântului „partizan”, vicepreședintele Popovici trage speranța că postarea îi va fi citită de senator și va reveni la sentimente mai bune față de cei care au luptat în Munții Banatului împotriva comunismului.

„ Păi, cum să spui că partizanii au luptat împotriva României? Cum să spui că americanii nu sunt mai buni decât rușii? Sau e acum un curent care umflă pânzele temerilor celor care și-au văzut dejucate planurile de apropiere cu marele URS(S)?…”, mai scrie Popovici pe facebook.

 

John GAVRILESCU

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei