Porțiune din DJ 572 distrusă, imediat după reparație! De vină este traficul greu, nu proasta execuție a lucrărilor, susțin cei de la DDJ

modelmic

Transportul de mare tonaj ar fi de vină pentru defecțiunile apărute pe DJ 572, între DN 58B și Fizeș, susțin reprezentanții Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin. Clarificarea celor de la DDJ vine după ce în mediul online au fost făcute publice mai multe fotografii cu o porțiune de drum făcută franjuri, la doar câteva săptămâni după executarea unor lucrări de reparație.

Motivul apariției defecțiunilor pe tronsonul cuprins între DN 58B – Fizeș al drumului județean DJ 572 după executarea lucrărilor din această vară  nu îl constituie proasta execuție, așa cum se vehiculează în spațiul public, ci transportul de mare tonaj. Acestea nu au cuprins lucrări care să conducă la creșterea capacității portante a drumului  (capacitate portantă = tonaj maxim admis fără a produce deformări ale structurii rutiere).  Sectorul de drum la care facem referire a făcut obiectul unui contract de  lucrări de reparații și întreținere ce a vizat turnarea unui strat de asfalt de 6 cm grosime peste stratul de piatră existent în structura rutieră, fără a se interveni la stratul de fundație al drumului  sau asupra grosimii straturilor componente în structura rutieră. Astfel s-a urmărit îmbunătățirea condițiilor de trafic pentru cetățenii din zonă în limita fondurilor disponibile”, se arată în comunicatul transmis de Mădălina Cotoc, purtătorul de cuvânt al DDJ Caraș-Severin.

Aceasta precizează că i s-a solicitat constructorului remedierea defecțiunilor apărute, lucrarea fiind în perioadă de garanție.

Pe de altă parte, suntem informați că reprezentanții DDJ au efectuat zilele acestea controale pe DJ 572 și au aplicat sancțiuni pentru depășirea masei maxime autorizate (tonaj).

Pe această cale rugăm operatorii care activează în domeniul transportului să respecte masa maximă autorizată înscrisă pe certificatele de înmatriculare ale autoutilitarelor cu care efectuează transportul și să-și depună documentațiile pentru obținerea autorizației de transport la  sediul instituției noastre. În continuare vom efectua verificări ale respectării tonajului, atât pe DJ 572 cât și pe celelalte drumuri județene.

Nu avem intenția de a pune piedici desfășurării proiectelor aflate în derulare, așa cum se vehiculează în spațiul public, ci ne dorim respectarea legislației în vigoare astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit”, se mai arată în comunicatul transmis de Direcția de Drumuri.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Johann Nicolescu

  Acest tronson de drum judetean este o lucrare de intretinere/reparatie, nu este o ranforsare, nu este reabilitare sau o modernizare. Nu este o structura rutiera cu portanta mare.

  Raspunde
 2. imoGen

  Popovici și cu Stika – acest cuplu performant al direcției de drumuri judetene.
  Unul se pozează pe teren, altul dă comunicate, iar drumurile sunt praf.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei