Prefectul Gâfu: „Jumătate din paturile destinate bolnavilor de COVID-19, ocupate! Avem transmitere comunitară în Caraș-Severin ”

modelmic

Jumătate din paturile destinate bolnavilor de COVID-19 în județul Caraș-Severin sunt în prezent ocupate, a precizat prefectul Cristian Gâfu, în cadrul unei emisiuni live la Reper 24. Pe de altă parte reprezentantul Guvernului în teritoriu a atras atenția că în județ, populația s-a relaxat prea mult, în ultima lună 89 de persoane fiind depistate pozitiv, în condițiile în care anterior, de la începutul pandemiei, județul Caraș-Severin a avut doar 112 cazuri, iar în perioada 22 mai-26 iunie nu a existat niciun caz pozitiv.

Comparativ cu alte județe, situația Caraș-Severinului este una bună. Avem de de la începutul pandemiei până în acest moment 201 persoane care au fost depistate pozitiv cu COVID-19. Dacă o iau cronologic însă, cu aproximativ 30 de zile în urmă, situația nu este deloc bună. În data de 26 iunie în județul Caraș-Severin aveam o perioadă de 34 de zile în care nu fusese pozitivată nicio persoană. Încă 2-3 zile și intram în așa-zisa zonă albă. Dacă în 22 mai aveam 112 persoane pozitive, și între 22 mai – 26 iunie, nu am mai avut niciun caz, din păcate acum, între 26 iunie și 27 iunie, avem 89 de persoane depistate pozitiv”, a explicat Cristian Gâfu, care a făcut un nou apel către cărășeni, să fie responsabili și prudenți.

În acest moment în Caraș-Severin sunt 100 de paturi pregătite pentru COVID, ocupate sunt 50 de paturi, iar o persoană este pe ATI. Nu este o situație îmbucurătoare, dar conform legislației, Spitalul Municipal Caransebeș este spital COVID. Dacă s-ar ajunge să ocupăm cele 100 de paturi, am fi în situația în care am externa din nou persoane de pe celelalte secții din spitalul Caransebeș și am mari capacitatea pentru paturile COVID. (…)

Există transmitere comunitară în Caraș-Severin, dar din cele 89 de cazuri apărute în ultima lună, aproximativ o treime provin de la acel abator de la o societate comercială din Timiș, de la angajați și aparținătorii acestora.

Mai avem o stare negativă la cultele religioase. Am avut discuții cu reprezentanții mai multor culte religioase. Pot spune că un număr foarte mare de persoane pozitive în acestă lună provin de la cultul religios penticostal. Am purtat discuții cu membrii acestui cult, i-am rugat să înceteze slujbele religioase pe această perioadă, i-am rugat să fie mai prudenți, pentru că în diferite zone ale județului sunt persoane și nu una-două, aparținând acestui cult care au fost pozitivați chiar în ultimele 10 zile și pe noi ne interesează să nu răspândim mai departe, să izolăm orice focar”, a mai precizat prefectul de Caraș-Severin.

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Presa liberă

    Ar fi foarte interesant dacă presa caraseana ne-ar informa cu privire la protocoalele terapeutice de la cele două spitale covid din județ, daca avem sau nu avem tot ce ne trebuie referitor la medicație și echipamente. Interesant ar fi de știut ce medici se ocupă de pacienții covid, daca la stationaru 3 există riscul de alte infecții așa cum relatează cei care au trecut pe acolo, etc. E rușinos că în epoca informațiilor rapide..presa din Reșița se mulțumește să copieze informatiile seci și de cele mai multe ori irelevante ale autorităților locale.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei