Prefectul judeţului confirmă: investiţia din zona Triaj, în deplină legalitate!

cioban

Noua investiţie care va fi amplasată în apropiere Muzeului de Locomotive din zona Triaj a fost subiect de discuţie în cadrul şedinţei de Colegiul Prefectural desfăşurată joi, la sediul Palatului Administrativ.Zona din vecinătatea Muzeului de Locomotive a fost deja împrejmuită, semn că lucrările la noua investiţie stau să înceapă, astfel că pe spaţiul verde va răsări spre sfârşitul anului viitor o staţie peco. Amplasarea acesteia a stârnit deja indignare în rândul asociaţiilor şi ONG-urilor de mediu, care au acuzat încălcări ale legislaţiei, cu atât mai grave cu cât construcţia va fi realizată foarte aproape de un monument istoric de importanţă naţională.

Am studiat personal această problemă, toate avizele şi autoritaţiile şi pot să vă spun că totul se desfăşoară perfect legal. Lucrările au fost demarate în acord cu legislaţia în vigoare”, a precizat Miu Nicolae Ciobanu, prefectul judeţului Caraş-Severin.

Prezentă la întâlnire, Liubiţa Raichici, director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură a ţinut să sublinieze că şi din punct de vedere al legislaţiei privind monumentele istorice situaţia se încadrează în limitele legii. „Este adevărat că nu întotdeauna se poate interveni în zona de protecţie a monumentelor, însă în acest caz pot să vă spun că nu există nici o problemă privind legalitatea. Lucrările în care se intervine pe monument sau în zona de protecţie a cestuia au nevoie obligatoriu de avizul Ministerului Culturii, avem specialişti care decid dacă este permis să se intervină sau construiască. În acest caz, intervenţia în zona de protecţie, din punctul nostru de vedere, se face cu respectarea legislaţiei”, a explicat aceasta.

Citește și Stepanescu, tras la răspundere! Zona verde din Triaj a fost cotropită de investitori și se transformă în stație peco!

Diana RADU

Stiri similare

6 Comentarii

 1. GGii

  Daca va uitati cu atentie la planul afisat la ei pe gard, o sa vedeti ca SI CELALAT PARC o sa fie distrus. Acolo se vede o constructie, parcare, sens giratoriu.
  Deci investitia nu se rezuma la primul parculet.
  Va fi ras totul pana sub pod.

  Raspunde
  1. Petru

   Pai, nici bucata de teren de langa pod nu-i parc, ii tot teren privat… a fost retrocedat prin ani 90… Si or face acolo oleaca de “mall”…

 2. Cristian

  Domnule Prefect ati fost la fata locului sa vedeti ca gardul de imprejmuire este postat in strada? Daca da si va spun ca asa este, sa-mi spuneti ce lege prevede sa imi pun gardul in mijlocul drumului??????????????

  Raspunde
 3. andy

  Efectiv ramai cu gura cascata cand vezi ce ineptii debiteaza “alesii” judetului. Vedeti stimati resiteni ce penali o sa votati pe viitoarele liste electorale. Asta in cazul ca mai merita sa mergeti la vot.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei