Prefectul Lupu l-a asigurat pe ministrul Vela că județul este pregătit pentru Turul 2 al alegerilor prezidențiale

lupu

Matei Lupu, prefectul județului Caraș-Severin, s-a aflat ieri într-o videoconferință cu ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, care a avut ca temă pregătirea Turului 2 al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie.

La sediul Instituției Prefectului au participat la videoconferință prefectul și membrii Comisiei tehnice județene pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor.

Prefectul Matei Lupu i-a prezentat ministrului Vela, în cadrul acestei ședințe de lucru, situația privind pregătirile pentru alegeri, în județul Caraș-Severin.

Pot să vă informez, domnule ministru, că  la ora actuală suntem pregătiți pentru desfășurarea Turului 2, chiar putem să spunem că am rezolvat toate problemele, a mai rămas doar să transportăm buletinele de vot și materialele, lucru care se va desfășura vineri și sâmbătă, pe traseele lungi vineri, pe traseele scurte sâmbătă. S-au stabilit chiar și mașinile. Suntem pregătiți pentru alegeri fără nicio problemă.

Din punct de vedere al buletinelor de vot să știți că vom merge în continuare în același sistem, la Sala Polivalentă, vom emite numere de ordine pentru a nu fi probleme și pentru a nu defavoriza pe cineva. Se va da numărul de ordine, se va sta în sală, iar când îi vine rândul va merge pe traseul bine stabilit și vom funcționa perfect.

Pot să vă spun că în această perioadă, între tururi, nu am avut nicio problemă, nu am avut niciun incident, în afara acelui incident cu acel președinte ce nu a preluat anumite cereri pentru urna mobilă. În acea cauză este un dosar penal, în rest, nu avem nicio problemă și niciun incident”, a declarat prefectul județului, Matei Lupu, în timpul videoconferinței cu ministrul Vela și prefecții din țară.

Prefectul a mai precizat că pentru Turul 2 al alegerilor, în județul Caraș-Severin există în rezervă 181 de persoane din structurile de pază și protecție, pregătite să intervină în cazul unor situații neprevăzute.

De asemenea, ISU Caraș-Severin are pregătite 25 de generatoare, iar ENEL încă 5 generatoare ce vor putea fi utilizate în cazul unor întreruperi de energie electrică în ziua destinată alegerilor prezidențiale.

În cadrul aceleiași videoconferințe, ministrul de Interne i-a cerut prefectului Matei Lupu să se asigure că în zonele alpine ale județului nu vor exista probleme cu transportul, fiind necesară asigurarea cu echipaje de deszăpezire și intervenții pe traseele vizate, în caz de precipitații sub formă de ninsoare.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei