Prefectura Caraș-Severin a dat verdictul: aproape 70 de hotărâri de Consiliu Local și dispoziţii emise de primari, ilegale

modelmic

Peste 24.000 de acte administrative au fost verificate pe parcursul anului trecut de reprezentanții Prefecturii Caraș-Severin, aici fiind incluse hotărâri ale Consiliului Județean și ale consiliilor locale din județ, dar și dispoziții ale președintelui forului județean și ale primarilor cărășeni. Marea majoritate a acestora au fost legale, a fost concluzia la care au ajuns reprezentanții Prefecturii, dar au existat și cazuri în care s-a decis că respectivele hotărâri nu sunt conforme cu legea, acestea fiind revocate sau chiar contestate în instanță.

Mai exact, pe parcursul anului 2018, prin mâinile celor de la Prefectura Caraș-Severin au trecut un număr de 24.084 acte administrative adoptate/emise de autorităţile administraţiei publice locale, din care: hotărâri consiliul judeţean – 236, hotărâri consilii locale – 6.135, dispoziţii preşedinte consiliul judeţean – 669, dispoziţii primari – 17.044.

În acest context, au fost verificate de legalitate un număr de 24.084 acte administrative adoptate/emise de autorităţile administraţiei publice locale, iar ca urmare a verificării legalităţii actelor administrative sus-menţionate s-a considerat că un număr de 24.015 acte administrative au fost legale şi un număr de 69 acte administrative au fost considerate ilegale (62 hotărâri adoptate de consiliile locale şi 7 dispoziţii emise de primari)”, se arată într-un raport al Prefecturii Caraș-Severin, cu privire la activitatea din anul 2018.

Principalele deficiențe constatate: nerespectarea prevederilor Legii nr.215/2001 a administaţiei publice locale, încălcarea prevederilor Legii nr. 7/1996 a cadastrului şi a publicităţii imobiliare, încălcarea prevederilor  Legii nr. 287/2009, privind Codul civil, încălcarea prevederilor legale privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente, nerespectarea prevederilor privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, încălcarea prevederilor privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, încălcarea prevederilor privind regimul contractelor de  concesiune de bunuri proprietate publică.

Pentru 62 hotărâri ale consiliilor locale şi 7 dispoziţii emise de primari, s-a solicitat revocarea. În urma solicitării, au fost revocate un număr de 58 hotărâri a consiliilor locale şi 6 dispoziţii emise de primari.

Au fost menţinute de către emitenţi un număr de 4 hotărâri adoptate de consiliile locale și 1 dispoziție emisă de primar, pentru acestea au fost formulate acţiuni de anulare în instanță.

Citește și Prefectul Matei Lupu, la raport în fața parlamentarilor cărășeni  

Diana RADU

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “Principalele deficiențe constatate: nerespectarea prevederilor Legii nr.215/2001 a administaţiei publice locale … încălcarea prevederilor privind regimul contractelor … au fost revocate un număr de 58 hotărâri a consiliilor locale şi 6 dispoziţii emise de primari.”

    Începem să ne apropiem puţintel de adevărul crud: cine sunt primii dintre cei care încalcă legile … dar pretind celorlalţi să li se supună.
    Nume, date concrete, transparenţă?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei