Prefectura judeţului, o instituţie europeană: elevii reşiţeni i-au trecut pragul de Ziua Porţilor Deschise

y1

60 de elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Naţional Traian Lalescu, Colegiul Naţional Mircea Eliade şi Liceul Teoretic Diaconovici Tietz au fost invitaţi astăzi la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, organizată în contextul sărbătoririi Zilei Europei.

Adolescenţii au fost primiţi de Silviu Hurduzeu, prefectul judeţului Caraş-Severin, care le-a vorbit despre rolul reprezentantului Guvernului în teritoriu şi chiar le-a propus ca la o viitoare întâlnire să organizeze o altfel de şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă sau a Colegiului Prefectural. „Ca să înţelegi mai bine cum funcţionează lucrurile, vă invit la o şedinţă în care, în rolul prefectului, subprefectului şi şefilor de instituţii judeţene, să fiţi chiar voi. Veţi vedea atunci cum se organizează comandamentul, cum se iau deciziile şi ce atribuţii are fiecare în cazul unei situaţii de urgenţă”, a sugerat prefectul judeţului.

Organizată în contextul Zilei Europei, discuţiile nu aveau cum să nu abordeze şi această temă, mai ales că în cadrul Prefecturii funcţionează şi Serviciul Afaceri Europene. Florenţa Albu, şef serviciu, le-a prezentat elevilor câteva dintre oportunităţile de a studia sau munci pe care le oferă Uniunea prin programe destinate tinerilor.

Musafirii s-au arătat interesaţi şi receptivi la informaţiile noi pe care le-au aflat în cadrul întâlnirii, iar la final s-au declarat mai optimişti în legătură cu ceea ce le rezervă viitorul de cetăţean european.

„Ne-am bucurat astăzi de prezența elevilor a trei dintre liceele din Reșița. Au fost primiți în sala de conferințe a Prefecturii, am discutat cu ei, pe de o parte, despre rolul reprezentantului Guvernului în teritoriu şi, pe de altă parte, despre semnificația zilei de 9 mai, Uniunea Europeană, despre instituțiile UE și avantajele pe care le oferă faptul că România este stat membru cu drepturi depline. De asemenea, le-am adus la cunoștință ce facilități pot avea ei ca elevi, studenţi, dar și ca viitori angajați”, a explicat Silviu Hurduzeu, prefectul judeţului Caraş-Severin.

Diana Radu

y6

y7

y2

y3

y5

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei