S-a dat startul campaniei electorale! Pregătirile pentru alegerile prezidenţiale sunt în grafic.

alegerile prezidenţiale

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a organizat ieri o videoconferinţă cu prefecţii judeţelor pentru a pune la punct pregătirile pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, conform programului calendaristic aprobat de Guvern.

Cu exact o lună înainte de primul tur de scrutin pentru prezidenţiale, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intrat în linie dreaptă cu organizarea alegerilor. Ministrul Gabriel Oprea i-a convocat în şedinţă pe reprezentanţii guvernului în teritoriu. La sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin au participat prefectul Silviu Hurduzeu şi sefii structurilor teritoriale ale MAI, Poliţie, Jandarmi, Pompieri şi Poliţie de frontieră, pentru a asculta indicaţiile ministrului.

„Vă cer ca în perioada următoare să ne concentrăm eforturile la atribuţiile ce ne revin. Datoria noastră este ca întregul proces electoral să decurgă în deplină legalitate. Aştept din partea dumneavoastră profesionalism, implicare şi intransigenţă. Nu voi tolera nici o abatere de la aceste principii, iar orice încălcare a legii va fi sancţionată ca atare. Orgaizarea fără cusur a acestui scrutin este pentru noi un examen de profesionalism şi transparenţă”, le-a transmis Oprea celor din teritoriu.

Pentru asigurarea climatului de ordine şi linişte publică, MAI este pregătit ca în perioada premergătoare alegerilor să acţioneze cu 30.000 de forţe, dintre care 17.000 de poliţişti, 10.000 de jandarmi şi 3.800 poliţişti de frontieră, urmând ca în ziua votului numărul angajaţilor din Interne mobilizaţi pentru buna desfăşurare a procesului electoral să crească la 50.000.

Cetăţenii români cu drept de vot îşi vor putea exprima opţiunea la una din cele 18.550 de secţii de votare, iar cei aflaţi în străinătate au la dispoziţie 294 de secţii.

Cărăşenii sunt aşteptaţi să-şi voteze viitorul preşedinte în cele 365 de secţii de votare. Persoanele care vor să fie preşedinţi sau locţiitori ai secţiilor de votare au avut termen până ieri să se înscrie pe listă şi vor fi desemnaţi în urma tragerii la sorţi care va avea loc în data de 23 octombrie, urmând ca în 28 şi 29 octombrie să fie convocaţi la una din instruirile care vor avea loc la Reşiţa, Caransebeş şi Oraviţa. Buletinele, ştampilele de control şi cele cu inscripţia VOTAT, precum şi formularele proceselor verbale vor fi distribuite de angajaţii Prefecturii primăriilor din judeţ în data de 31 a acestei luni.

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, despre stadiul pregătirii alegerilor prezidenţiale

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei