Pregătirile de primăvară sunt în toi la primăria Reșița. Se începe plombarea străzilor

ss
Toaletare de pomi, curățarea canalelor de la scurgerile de apă pluvială, amenajarea spațiilor verzi în Lunca Pomostului, pregătirea stației de asfalt pentru plombarea gropilor pe străzile din municipiu. Acestea sunt în mare activitățile din această săptămână ale Direcției de Administrare a Domeniului Public din cadrul primăriei reșițene.

Directorul secției Daniel Călin a declarat în exclusivitate pentru Reper24: „Continuăm cu toaletarea arborilor atât la cererea locuitorilor municipiului, cât și a celor care sunt inestetici, nealiniați, bătrâni sa bolnavi. Amenajăm și spațiile verzi din zona străzilor aflate în lucru, respectiv cele 6 străzi dintre Universitate și Poliție. Continuăm cu lucrările de reabilitare de la Traian Vuia, de la căminul nr 1 unde, din luna aprilie, vom transfera copii de la Colegiul Economic. De la jumătatea lunii viitoare vom începe reabilitarea căminului acestei unități de învățământ și avem nevoie de un loc unde să-i mutăm provizoriu“.
În paralel se lucrează la amenajarea a 6 săli de clasă de la Școala Generală nr 7 din Reșița: zugrăveli, parchet laminat, instalații de încălzire și sanitare.

Pentru că am primit numeroase sesizări și am constatat și noi că străzile din municipiu sunt pline de gropi, de săptămâna viitoare vom începe plombarea acestora cu material cald. În acest sens încă de astăzi am pornit stația proprie de asfalt care are nevoie de câteva zile pentru a se încălzi. De vineri sau de săptămâna viitoare, funcție de cum ne permite vremea, vom începe plombările“ – a mai precizat Daniel Călin. Pentru că municipalitatea are în plan reabilitarea întregii căi rutiere de la Kaufland până la Muncitoresc, pe bulevardele principale nu este permisă turnarea unui strat asfaltic nou ci doar plombarea gropilor din carosabil.

Dan AGACHE

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Adrian

  Dar … ati putea sa folositi la plombari un alt material decat cel folosit pana acum ??? Nu de alta, dar am vazut ca materialul folost pana acum este spalat la prima ploaie.
  Si inca ceva … nu ati putea sa taiati un canal in jurul plombelor pe care sa-l umpleti apoi cu smoala ??? Asa am vazut ca se face … fara contact direct intre plomba si asfaltul vechi. Apropo … plombele sunt o solutie provizorie … intotdeauna dupa plombare vine turnarea de covor asfaltic … nu-i asa ???

  Raspunde
 2. zero

  „Pentru că … am constatat și noi că străzile din municipiu sunt pline de gropi, de săptămâna viitoare vom începe plombarea acestora cu material cald.“

  Evrika! (Pentru că … am constatat şi noi).
  Până acum, plombarea străzilor s-a început cu material rece. Dar nu s-a terminat.
  Totuşi, pentru că se încălzeşte vremea, se va începe plombarea şi cu material cald, exclusiv în urma constatărilor organelor abilitate. Fără sesizări.
  Material încălzit la soare, bineînţeles, funcţie de cum permit vremurile.
  Păcat că tehnologia nu permite şi sertizarea sau wraparea plombelor (doar a tăiţeilor publici).
  Aşa că “lipiturile” se vor efectua cu material cald pe suport rece (ca în industria românească tradiţională).
  Nu cumva ca să ţină, ci doar ca să producă obiectul muncii şi rotaţia fondurilor. Nu a fundurilor.
  “Pentru că municipalitatea are în plan … nu este permisă turnarea unui strat asfaltic nou ci doar plombarea …”
  Morala: Peştele, de la cap … pescuieşte în gropi.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei