Premieră joi seara la Teatrul de Vest! Prima piesă regizată de Ioan Cărmăzan la Reșița!

modelmic

O nouă premieră pe scena Teatrului de Vest din Reșița. Joi seara, de la ora 19:00, se vor prezenta în fața publicului actorii Alina Ilea, Florin Ruicu și Elisa Pîrvan, în piesa „După repetiție” de Ingmar Bergman. Este cea de-a treia premieră a teatrului reșițean din acest an și prima piesă regizată la Reșița de Ioan Cărmăzan.

Cetățean de onoare al județului Caraș-Severin, regizorul care a crescut și s-a format la Bocșa și a devenit mai apoi cunoscut pentru filme ca „Țapinarii” sau „Margot”, a ales ca primul său spectacol pe scena reșițeană să fie un text semnat de Ingmar Bergman, un text cu tot felul de cotloane și nuanțe ciudate, o piesă care trebuie văzută și revăzută pentru a fi înțeleasă în profunzime.

2

Sigur că într-un fel sau altul este un omagiu pe care îl aducem lui Bergman și eu chiar îndrăznesc să o fac. Sunt în stafful ICR-ului și îndrăznesc să fac un fel omagiu lui Bergman în care să includem și acest spectacol, să încercăm puțin să îi dăm respectul pe care îl merită pentru că în lumea în care Țociu și Palade și Bianca Drăgușanu domină topurile ar trebui, din când în când, să ne scoatem pălăria în fața lui Bergman. A fost și va fi întotdeauna un bun profesor și un bun  purtător de semne ale vieții, de semne artistice”, a declarat în cadrul unui conferințe de presă regizorul Ioan Cărmăzan, care a recunoscut că a acceptat să pună în scenă o piesă la Reșița din două motive: pentru a da ceva înapoi județului al cărui cetățean de onoare este, dar și pentru că nu a putut să refuze cererea managerului Teatrului de Vest, Florin Ionescu, având în vedere prietenia ce îl unește cu tatăl acestuia.

3

4

S-a format o echipă, iar rezultatul nu poate fi decât bun”, a declarat la rândul ei protagonista spectacolului, Alina Ilea, care a apreciat atât colaborarea cu regizorul Ioan Cărmăzan, cât și cu colegii de scenă. „Am savurat fiecare moment de repetiție”, a mai adăugat actrița timișoreană, aflată la a doua întâlnire cu publicul reșițean, după piesa „Iaacovi și Leidental” de anul trecut.

Alina Ilea împarte scena cu actorul Florin Ruicu, cel care i-a fost și coleg de facultate și care a dezvăluit că spectacolul care va avea premiera mâine seară a fost pregătit în doar două săptămâni: „Timpul ne-a fost cel mai mare dușman, a face un spectacol în două săptămâni este ceva poate părea anormal, dar cineva spunea și se pare că avea dreptate, că fiecare spectacol are timpul lui. O consider o mică performanță și cred că atât managerul cât și regizorul când au stabilit acest timp au mizat pe faptul că totuși se poate”.

De remarcat în încheiere că piesa „După repetiție” marchează practic un triplu debut: cel al regizorului Ioan Cărmăzan pe scena reșițeană, al tinerei actrițe Elisa Pîrvan, proaspătă absolventă a UNATC București, precum și al lui Inocențiu Ieremia, cel care semnează scenografia.

1

Karina TINCUL

 

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Pingback: Premieră joi seara la Teatrul de Vest! Prima piesă regizată de Ioan Cărmăzan la Reșița!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei