Premieră! Mocioalcă a reușit să aducă la Băile Herculane conducerea executivă a României!

Băile Herculane

Faptul că primul ministru Mihai Tudose și o parte semnificativă a Guvernului României s-a aflat în Caraș-Severin la finalul săptămânii trecute, i se datorează în cea mai mare măsură președintelui PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă. În fapt, nu este doar o promisiune pe care deputatul social democrat de Caraș-Severin și-o onorează în fața colegilor săi din PSD Caraș-Severin, ci și o demonstrație de forță a aceluiași artizan al „reuniunii de la Herculane“ în cadrul celei mai mari mișcări politice din țară! Chiar dacă întrunirea inițială a nucleului de conducere PSD la nivel național, progonozată să se producă în urmă cu aproximativ două luni, nu s-a mai realizat, lăsând loc mai multor speculații, iată că aceasta nu a însemnat decât o amânare a dezbaterilor CexN pentru partidul de guvernământ în orașul lui Hercule. Momentul unic istoric pentru Caraș-Severin îl reprezintă cea mai ridicată prezență, în județul Banatului de Munte, a membrilor unui guvern aflat în exercițiu, aruncând ușor în umbră vizita din martie a premierului Grindeanu, cea care, din păcate nu a reușit să-și producă efectele scontate.

Iar dacă deputatul Mocioalcă a „convocat“ greii PSD-ului la-o-laltă, în orașul cu băile termale preferate în urmă cu mai bine de un secol de împărăteasa Sissi, atunci măcar ne-am ales cu promisiunea primului-ministru privind reabilitarea stațiunii de pe Cerna, un punct aprobat în cadrul reactualizării master-planului național de dezvoltare a turismului balnear – proiect ANT sau finanțarea de către Ministerul Apărării, condus de social-democratul Mihai Fifor, lucrărilor de refacere a pavilionului pe care ministerul îl deține în milenara stațiune. Paradoxal, Mocioalcă nu a ținut să iasă cu declarații la presă, nici măcar în cea local-regională, preferând să-și vadă de rolul de gazdă pentru prim-ministrul Tudose, președintele PSD – Liviu Dragnea, primarul metropolei București – Gabriela Firea, ministrul educației – Liviu Pop, ministrul agriculturii – Petre Daia, secretarul PSD -Marian Nescșu și celelalte personalități publice ale lumii politice pe care le urmărim de cele mai multe ori în dezbateri televizate. Iar creșterea gradului de influență a lui Mocioalcă, greutatea cuvântului său în rândul aleșilor locali par să fi ajuns la apogeu, doar astfel explicându-se prezența mai multor primari liberali în antreul hotelului Afrodita. Cel mai probabil, la această oră, diseminarea probelor audio-video din perimetrul hotelului amintit se află în toi iar „trădătorii“ din PNL vor fi aspru…dojeniți. Căci, vorba lui Caragiale, „Iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători“…

Ceea ce s-a văzut, în urma unei ședințe desfășurate pe 17 noiembrie în sala de Conferințe a Hotelului Afrodita din Băile Herculane, care a durat mai mult decât estimaseră inițial organizatorii și de unde social-democrații nu au ieșit, neapărat, cu zâmbete pe chipuri, este rezultatul discuțiilor din Comitetul Executiv al PSD, cel care a adoptat Rezoluţia care vorbeşte despre existenţa „statului paralel şi ilegitim”, stat care foloseşte resursele financiare publice şi instrumentele specifice autorităţii de stat pentru a-i intimida, şantaja sau a-i înlătura pe decidenţii politici care susţin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituţională, în acord cu principiile democratice şi cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului.

 

Dar să vedem cum sună Rezoluția adoptată la Băile Herculane de membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD, în data de 17 noiembrie 2017:

REZOLUŢIE

„Comitetul Executiv al PSD, întrunit în şedinţa din 17 noiembrie 2017, a analizat rezultatele obţinute în cele 10 luni de guvernare precum şi situaţia politică actuală.

Referitor la stadiul îndeplinirii Programului de guvernare, s-a constatat că guvernul a realizat măsurile aferente perioadei analizate, datele fiind sintetizate într-un document public. Acesta atestă îndeplinirea angajamentelor asumate în campania electorală față de români.

În acelaşi timp, PSD a analizat situaţia tensionată prezentă în spaţiul public din cauza numeroaselor informaţii despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituţii publice de forţă şi care indică în mod clar existenţa unui aşa-numit „Stat Paralel şi Ilegitim”, care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere şi corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică.

PSD constată existenţa mai multor vulnerabilităţi ale statului de drept, care sunt speculate de exponenţii „Statului Paralel şi Ilegitim” , cu scopul de a controla discreţionar puterea politică sau puterea judecătorească.

Rezultă că „Statul Paralel şi Ilegitim” foloseşte resursele financiare publice şi instrumentele specifice autorităţii de stat pentru a-i intimida, şantaja sau a-i înlătura pe decidenţii politici care susţin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituţională, în acord cu principiile democratice şi cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului“, se arată în documentul adoptat în unanimitate, conform declarației președintelui PSD Liviu Dragnea, de Comitetul Executiv Național al PSD.

Mai mult decât atât, acţiunile din ultima perioadă ale „Statului Paralel şi Ilegitim’’, disimulate sub aşa-numită „luptă anti-corupţie”, au drept scop evident hărţuirea şi, în ultimă instanţă, decapitarea puterii politice legitim alese, pentru ca aceasta să nu îşi poată îndeplini Programul de guvernare angajat în faţa electoratului.

Se mizează astfel pe faptul că un eşec în realizarea beneficiilor pentru cetăţeni din Programul de guvernare va diminua şansele în viitoarele scrutine electorale pentru cele două partide politice din Coaliţia de guvernare. Aşadar, din dorinţa de a deţine controlul asupra puterii politice, „Statul Paralel şi Ilegitim’’ adoptă o conduită anti-naţională şi anti-cetăţenească, fiind dispus să blocheze toate politicile publice de creştere a veniturilor populaţiei, de creare de locuri de muncă, de susţinere a capitalului autohton sau de reformare a Justiţiei.

PSD constată lipsa de reacţie complice a Preşedintelui României în ceea ce priveşte numeroasele încălcări ale Constituţiei României comise de exponenţii ,,Statului Paralel şi Ilegitim’’, începând de la exercitarea unor presiuni asupra puterii judecătoreşti şi până la sfidarea Parlamentului , cu încălcarea deciziilor obligatorii ale Curţii Constituţionale. Tolerând toate aceste abateri grave de la litera şi spiritul Constituţiei, Preşedintele României încalcă una dintre principalele sale atribuţii, respectiv aceea de a „veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor statului”, PSD îşi manifestă susţinerea totală faţă de reformarea sistemului de justiţie, după modelul funcţional european.

În acest context, PSD apreciază efortul presei care a avut şi are un rol esenţial pentru apărarea democraţiei şi a drepturilor fundamentale ale omului. În pofida tuturor presiunilor şi ameninţărilor, au existat posturi de radio şi televiziune, ziare şi publicaţii care au avut curajul să dezvăluie abuzurile ,,Statului Paralel şi Ilegitim’’ şi mecanismele prin care acesta încearcă să confişte puterea legitim aleasă. Fără aceste relatări, multe dintre delictele şi excesele ,,Statului Paralel şi Ilegitim’’ ar fi rămas necunoscute şi ar fi putut prolifera fără niciun fel de rezistenţă din partea opiniei public.

Având în vedere toate aspectele de mai sus,

PSD îşi manifestă susţinerea totală a majorităţii parlamentare PSD-ALDE, pentru adoptarea pachetului de legi care să asigure reformarea sistemului de Justiţie, conform deciziilor CCR şi Directivelor Europene, care să garanteze stoparea abuzurilor ş i aplicarea aceloraşi principii de bază care guvernează actul de justiţie în toate țările europene cu respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.

Pachetul cu modificările legislative necesare în domeniul justiţiei reprezintă singurul instrument legal, democratic şi constituţional pentru garantarea respectării întocmai a drepturilor fundamentale prevăzute de Convenţia Europeana a Drepturilor Omului, concretizată în asigurarea unei reale independenţe a judecătorilor pentru exercitarea şi înfăptuirea actului de justiţie.

De asemenea, membrii Comitetului Executiv îşi declară sprijinul pentru Guvern în ceea ce priveşte realizarea obiectivelor angajate prin programul de guvernare, indiferent de obstacolele ridicate de cei care încearcă să blocheze reformele benefice pentru stat, societate şi cetăţeni.

Sergiu TABAN

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Andrei

    Ce sa zic ……Mocioalca a adus hotii care au devalizat Baile Herculane la locul crimei ! Ipocrizie numele tau este PSD! Niste nemernici ! Apropo…pretenii din PMP nu au fost invitati la pupat de moaste pesediste ???

    Raspunde
  2. anines

    Domnilor !!! A-ti uitat cine a devalizat Baile Herculane ???? Oare numele de Agaton sau Nastase nu va spune nimic ??? Pacat ca uitati asa repede….Ce congres , ce promisiuni deja se face campanie electorala… cam devreme ca nimic nu se uita. Toate fatele si rapandulele in poze…. servitoare de partid care au obtinut posturi lipind afise sau facand altceva …..

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei