Premieră națională la Reșița! „Sunt convins că este un element de atractivitate”

modelmic

Municipiul Reșița trece prin numeroase transformări în ultima perioadă. Poate nu la fel de repede cum și-ar dori unii sau în zonele pe care le consideră neglijate ori văduvite de atenția administrației locale, dar periodic poate fi observat câte ceva nou pe străzile municipiului. Cele mai recente schimbări au apărut în zona Parcului Tricolorului, unde pe lângă lucrările realizate la locul de joacă și amenajarea terenului de baschet, și-a făcut apariția și un așa numit pump track. Spre marea bucurie a copiilor din zonă.

În Parcul Tricolorului am făcut câteva operațiuni interesante în ultimele săptămâni. Am realizat acel teren de baschet pe locația unde iarna va funcționa în continuare patinoarul, dar l-am făcut de așa manieră ca vară să se poată folosi în alt scop, având în vedere că pe perioada de vară era un teren pe care nu îl utiliza nimeni. Cu colegii mei de la Secția de Întreținere a Patrimoniului schimbăm și mobilierul de la locul de joacă, vom avea un loc de joacă mai mult sau mai puțin similar cu cel din Parcul Siderurgistului.

Primăria Reșița, este o premieră națională, este prima administrație publică care montează un pump track. Bicicliștii pot merge pe acest circuit doar din balansul corpului, fără să pedaleze, dacă ajung la un grad de perfecționare foarte bun, pot merge minute în șir pe bicicletă fără să dea din pedale absolut deloc, chiar dacă în principiu este o suprafață orizontală, doar prin balans. Este un element foarte utilizat de copii. Am văzut anul trecut când l-am avut închiriat în centrul civic. Poate că cei de la Bike Attack l-au închiriat chiar ca să mă tenteze, au reușit să o facă, pentru că a fost plin de dimineață până seara. Sunt convins că este un element de atractivitate și creăm în zona aceea a parcului, cu locul de joacă, cu pump track și teren de baschet, o zonă în care reșițenii, pe diferite stagii de vârstă pot face mișcare”, a precizat primarul Ioan Popa.

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Gigi Against

  Locuri de munca nimic,nimic!?
  Unde sunt investitorii din Italia, Franta si de aiurea pe unde dom’primarele a umblat ca banu’ al rau?
  De Reinmetall se mai aude ceva, ca deja se facusera planuri cu cate turele sau turturele se vor construi la Resita…
  Cu bani poti sa faci orice,sa faci rost de ei e o arta…

  Raspunde
 2. zero

  “Primăria Reșița, este o premieră națională, este prima administrație publică care montează un pump track.” a precizat primarul Ioan Popa.

  Şi noi, care ne aşteptam cu celeritate la “pian track” (pian montat pe funicular) ca premieră naţională de … fooly-cooly :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei