Premierul promite ajutor pentru UEM, dar avertizează: „Trebuie să își calibreze performanța educațională”!

modelmic UEM

Prezent în vizită oficială la Reșița, premierul Sorin Grindeanu și-a făcut timp să viziteze și Universitatea Eftimie Murgu din municipiu și să se întâlnească cu reprezentanții unității de învățământ, în frunte cu rectorul Andrade Bichescu și cu președintele Senatului universitar, Doina Frunzăverde. 

În cadrul unei conferințe de presă susținută ulterior, primul ministru a afirmat că Guvernul va ajuta Universitatea să ducă la bun final proiectul de modernizare al campusului, care pare să se fi împotmolit.

„Știți cu toții situațiua campusului, căminului și a cantinei de acolo. Am avut o discuție cu conducerea Universității, vor fi în situația, dacă lucrurile merg până acum, să piardă și ceea ce s-a investit, peste 24 de milioane de lei. Le mai lipsesc 2 milioane, astfel încât întreg proiectul să poată fi dus la bun sfârșit.

Proiectul e în faza de 90 și ceva la sută finalizat, printr-un efort pe care înțelegem să îl facem ca Guvern vom ajuta Universitatea să finalizaeze acest proiect, sigur dânșii rămânând să-și calibreze performanța educațională”.

Premierul Sorin Grindeanu a adăugat că prin finalizarea acestui proiect Guvernul încearcă să ofere infrastructura necesară învățământului superior din Reșița, dar că echipa de conducere a Universității este cea care trebuie să ia măsuri pentru a crește numărul studenților care aleg UEM și implicit să îmbunătățească performanța unității de învățământ.

modelmic

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei