Premiu de Excelență pentru cineastul român Ioan Cărmăzan

modelmic

 

La Belgrad s-a desfășurat recent  gala decernării premiilor Asociației Artiștilor de Film din Serbia.  Alături de cineaști sârbi, între premianți s-a aflat și regizorul român Ioan Cărmăzan, una dintre personalităţile culturale care a adus constribuţii importante la cultura şi arta românească, la afirmarea oraşului Bocșa şi judeţului Caraș-Severin în circuitul naţional şi universal de valori. Acesta a primit din partea Asociației Artiștilor de Film din Serbia diploma de excelență pentru îndelungata colaborare de succes, sub semnătura președintelui Milan Knezević și a președintelui juriului, Radoslav Vladić.

Nu este pentru nimeni o noutate buna și îndelungata colaborare cu Serbia a regizorului Ioan Cărmăzan, legătură extraordinară prin Slavița, soția sa, dar și prin descendență, pe linie maternă Ioan Cărmăzan având origini sârbești.

Ca președinte al Uniunii Autorilor  și Realizatorilor de Film din România, Ioan Cărmăzan a dezvoltat, de-a lungul vremii, importante activități care au avut un caracter cultural-cinematografic și  de afirmare atât în plan național, cât și internațional, activități care s-au bucurat de succes. În acest sens UARF-ul, sub o bună coordonare a președintelui Ioan Cărmăzan, a derulat proiecte culturale și de promovare a operelor cinematografice și cu Asociația Artiștilor de Film din Serbia.

DSCN2999

Așadar, Premiul de Excelență conferit cineastului român întărește o bună colaborare cu tradiție, este un semn de prețuire și recunoaștere a valorii și personalității internaționale a regizorului Ioan Cărmăzan, este un semn al recunoștiinței partenerilor în proiecte deosebit de importante atât în plan cinematografic, cât și cultural, sub diverse aspecte, mai ales de promovare și susținere a statutului artiștilor și realizatorilor de film de pretutindeni.

Un premiu binemeritat, menit să încununeze, parcă, la împlinirea celor 70 de ani de viață, relația sârbo-română atât de dragă lui Ioan Cărmăzan, despre care acesta vorbește întotdeauna cu mândrie și vădită emoție.

Felicitări, maestre! La mulți ani și la multe astfel încununări!

DSCN3043 DSCN3057

 

Gabriela SERBAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei