Preșcolarii din Tirol vor avea o grădiniță nouă

 

72843135_535345260561963_211452398307115008_n

Primăria din Doclin a obținut finanțare pentru construirea unei grădinițe la Tirol, localitate aparținătoare. Deoarece aici se află școala cu personalitate juridică, nivel primar și gimnazial, conducerea administrației locale a considerat că e binevenită o clădire nouă pentru preșcolari, astfel că s-au făcut demersuri în obținerea unor finanțări guvernamentale.

Va fi o grădiniță cu program normal, pentru a degreva școala existentă, de clasa de grădiniță, separat, alăturat școlii, adică va fi o nouă clădire, independentă. Până acum clasa de grădiniță se afla în incinta școlii și am considerat că, acolo fiind centru școlar al comunei, nu e bine ca preșcolarii să stea în aceeași clădire cu elevii mai mari. Deși școala este foarte mare, e bine să fie separat!”, a declarat primarul Dănuț Oană.

În momentul de față s-au obținut toate avizele pentru acest proiect finanțat prin Ministerul Educației Naționale. Cei din minister au organizat licitația pentru alegerea constructorului, fiind desemnat și un câștigător. După verificarea documentației, se va elibera autorizația și urmează să înceapă lucrările la noua grădiniță din comună, după cum ne-a relatat viceprimarul Corina-Loredana Oancea.

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. tilorezu

    bani aruncati pe garduri…cu elevi tot mai putini!! invatamant simultan!!
    dar nu au loc toti, “deși școala este foarte mare”!?!?
    dar asa e cand nu dai din banii tai……….

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei