Președintele ALDE Caraș-Severin, Ionela Kovacs, a demonstrat că politica presupune implicare în problemele comunității!

Ionela Kovacs

ALDE a demonstrat că sprijinirea mediului economic este o prioritate. Interesul președintei ALDE Caraș-Severin, Ionela Kovacs, pentru problemele companiei UCM Reșița nu a rămas fără rezultat. Vizita oficială la Reşița a ministrului energiei Toma Petcu, a dat roade! În urma discuțiilor purtate la Prefectura Caraş-Severin cu reprezentanții Hidroelectrica SA, Hidroserv SA și UCM Reșița SA, întreprinderea reşițeană de mare prestigiu a primit prima comandă!

Reprezentanții UCM Reșița au semnat contractul de retehnologizarea a hidroagregatului HA 1 de la Călimăneşti. Aproape 14 milioane de lei vor intra astfel în conturile uzinei reșițene, care va furniza echipamentele necesare modernizării hidrocentralei.

Întreaga lucrare se ridică la peste 23 de milioane de lei, din care 13.800.000 de lei revin UCM Reșița, iar restul sumei va merge către Hidroserv, care se va ocupa de realizarea lucrărilor. Pentru uzina reșițeană, semnarea contractului nu înseamnă automat salvarea, dar reprezintă o adevărată gură de oxigen, mai ales că în prezent se poartă negocieri pentru încheierea unui contract similar.

Modernizarea hidroagregatului de la Călimăneşti urmează să fie realizată în termen de 12 luni şi vizează creşterea gradului de automatizare a centralei hidro-energetice concomitent cu creşterea siguranţei în exploatare, creşterea fiabilităţii şi mărirea duratei de folosinţă a instalaţiilor.

Președintele ALDE Caraș-Severin, Ionela Kovacs, ține să remarce în legătură cu această reușită:

„Pentru Reșița, UCM Reșița reprezintă un brand al orașului și pentru reșițeni a reprezentat întotdeauna sursa de susținere financiară. În perioada în care am fost director al firmei de transport local al municipiului Reșița, am resimțit ce a însemnat reducerea activității la UCM Reșița. În prezent, având șansa să fac parte dintr-un partid pentru care sprijinirea mediului economic este un deziderat, am considerat că este necesar să prezint la nivelul Ministerului Energiei problemele pe care societatea UCM Reșița le are. Deschiderea spre problematica prezentată a ministrului energiei, Toma Petcu, reprezentantul ALDE în Guvernul României, s-a concretizat prin vizita efectuată la Reșița la finalul lunii august, atunci când la masa dialogului au fost prezentate toate părțile care puteau debloca situația de la Reșița. Încă odată ALDE a demonstrat că prin dialog și comunicare se găsesc soluțiile optime de rezolvare a situațiilor, oricât de complicate ar părea ele. Spun asta întrucât în termen de o lună, unul din subiectele discuției la momentul respectiv și-a găsit rezolvarea iar UCM Reșița are semnat contractul privind retehnologizarea hidrocentralei de la Călimănești.“

Merită apreciat efortul conjugat al tuturor părților implicate, din care, de fapt, adevărații câștigători sunt angajații companiei UCM Reșița. Deși un lider politic tânăr, Ionela Kovacs, demonstrează încă odată atașament pentru nevoile Reșiței și ale reșițenilor.

Sergiu TABAN  

 

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Vasilescu

    Multumim domnule ministru ati fost singurul om de onoare care a promis ceva si da tinut de cuvant.Domnule Vela cand faceti si dumneavoastra ceva concret!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei