Președintele CAS Caraș-Severin, Nicolae Drăgan, dispus să negocieze cu Primăria Reșița!

modelmic

Un proiect de hotărâre care viza acordarea unui drept de administrare a unui spațiu din fosta Unitate Militară din Reșița către Casa de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin nu a trecut de votul consilierilor județeni, reuniți în ședință. Președintele-director general al CAS, Nicolae Drăgan și-a exprimat nedumerirea cu privire la votul aleșilor județeni, mai ales că anterior a avut discuții atât cu social-democrații cât și cu liberalii, pe care a încercat să îi convingă de necesitatea acordării respectivului spațiu către instituția pe care o conduce.

Nicolae Drăgan a solicitat Consiliului Județean Caraș-Severin un spațiu unde să își poată amenaja arhiva, actualul sediu al CAS evident nemaifăcând față cantității imense de documente generate de activitatea instituției. Conducerea CJ a fost de acord să pună la dispoziție un spațiu în fosta Unitate Militară, președintele Silviu Hurduzeu punând pe ordinea de zi a ultimei ședințe a forului județean un proiect de hotărâre în acest sens. Proiect care s-a lovit însă de opoziția liberalilor, asta deși anterior votului Drăgan ar fi avut o discuție despre subiect chiar cu președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela.

Deși vine ca urmare a unui gest care a fost interpretat ca fiind politic, anularea hotărârii privind aprobarea constituirii dreptului real de administrare a spațiului solicitat de către Casa de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin în incinta UM 01929 din Reșița pentru înființarea unei arhive ne miră. Asta deoarece, în discuții anterioare, am beneficiat atât de înțelegere din partea domnului președinte al forului județean, Silviu Hurduzeu, cât și din partea angajaților din aparatul propriu. Mai mult, și domnul senator Marcel Vela a fost de acord, într-o discuție pe care am purtat-o, că este necesar votul favorabil al consilierilor județeni liberali pentru ca instituția noastră să obțină un spațiu adecvat unei arhive a cărei importanță este de necontestat”, explică președintele CAS Caraș-Severin.

Consilierii liberali și-au motivat votul precizând că încă din luna martie, Primăria Reșița a solicitat Consiliului Județean preluarea în administrare a fostei Unități Militare, având intenția de a amenaja acolo un centru social pentru copiii cu probleme. Nicolae Drăgan precizează că nu știa de intenția Primăriei Reșița și că importanța unui astfel de centru este de necontestat. Motiv pentru care ar fi dispus să renunțe la spațiul din incinta fostei Unități Militare, în cazul în care Primăria Reșița la rândul lor ar putea să ofere Casei de Asigurări de Sănătate o altă locație potrivită pentru amenajarea unei arhive.

Suntem convinși că oamenii politici cu putere de decizie în acest județ realizează importanța și celeritatea cu care trebuie rezolvate ambele solicitări și de aceea avem încredere că decizia va fi cea mai potrivită în ambele cazuri”, mai adaugă Drăgan.

Citește și Proiectele lui Hurduzeu, blocate de consilierii liberali! În numele Primăriei Reșița!

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  “Mai mult, și domnul senator Marcel Vela a fost de acord…”
  O iluzie :)
  “Domnul” ăsta “autentic” vine de pe la Armeniş şi nu conţine nimic serios sau stabil în el însuşi.
  Cândva cică era şi în vehementă opoziţie cu PNL-ul, dar s-a reinfiltrat prin “derapaj” din PNL-AT, sărind peste cal.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei