Preşedintele Gloria Reşiţa, Pavel Aghescu, acuze dure la adresa comisarului de poliţie Oncică

Pavel-Aghescu

Într-o conferinţă de presă organizată la sediul CASE S.A., preşedintele C.A. al Gloriei Reşiţa, Pavel Aghescu, a făcut astăzi câteva aprecieri legate de situaţia bazei sportive şi de cei care au frânat, prin diverse mijloace, dezvoltarea clubului în ultimii ani.

Între altele, Aghescu îl acuză vădit pe comisarul-şef Oncică de faptul că a prejudiciat clubul sportiv Gloria Reşiţa prin neplata unor datorii, precum chiria garajului care este proprietate a clubului şi pentru care poliţistul nu a plătit niciun leu în ultimii 3 ani. Este vorba de o sumă care se ridică la 1800 de lei şi care ar fi revenit centrelor de copii, după cum afirmă economistul Pavel Aghescu. Juristul clubului reşiţean, Cosmin Stoian a arătat faptul că Lilică Oncică va fi evacuat din garajul cu pricina, procesul fiind în fază avansată pe rol. În aceeaşi situaţie se mai află şi profesorul Dan Firiţeanu dar şi chiriaşul din spaţiul clubului VIP, Doru Petre, care nu şi-a achitat de mai multe luni dările către clubul Gloria, cel care este proprietarul clădirii unde se dansează la bară.

Mai mult decât atât Aghescu îl acuză pe Oncică de faptul că în anul 2010, după petrecerea fiului său organizată la restaurantul Timeea, a încercat decontarea facturii şi chitanţei pe clubul Gloria Reşiţa. Pentru că nu a reuşit decontarea la club, unde regretatul Doru Roşca i-a spus acestuia că nu are bani, comisarul de poliţie a cerut să-i fie trecută cheltuiala ca şi cotizaţie în contabilitatea clubului.Aghescu a confirmat că deţine dovezi în acest sens şi le poate prezenta presei la orice oră. Cu toate acestea Oncică este în continuare membru în cadrul comitetului fondator, cu puteri executive în cadrul clubului făurit de IJCM-ul de altădat al Reşiţei, o întreprindere care făurea peste 1600 de apartamente pe an în Reşiţa înainte de 89, preluată şi prăduită, dar despre care vom mai face vorbire în articolele Reper 24.

Ascultaţi declaraţia ec. Pavel Aghescu, preşedinte al Clubului Gloria Reşiţa:

 

Totodată Aghescu a vorbit şi despre situaţia neclară a terenului de zgură, destinat încă din momentul realizării lui pregătirii sportivilor acestui club. Retrocedarea acestui teren la cetăţeni dinj cartierul Câlnic s-a făcut în baza unei expertize îndoielnice. În actele care au făcut posibilă retrocedarea se arată că terenul de zgură este un teren agricol, deşi experţii au demonstrat că acolo zgura este turnată şi tasată încă din anul 1985 pe întreaga suprafaţă şi la o adâncime de 25-30 de centimetri, fapt relevat de studiul specialiştilor lui Pavel Aghescu. Pentru a redeveni teren agricol, această suprafaţă ar necesita intervenţii şi lucrări de zeci de miliarde lei. Deci cum a putut deveni acest teren, dintr-un teren de zgură, astăzi unul agricol? Prin falsificarea expertizei şi înlocuirea în documentaţie după propriul interes al inginerului geodez Mihai Ciuvică, actualmente exclus din tagma specialiştilor, după mai multe probleme de acest gen pe care le-a creat. Aghescu spune că va ataca expertiza pentru ca terenul să revină acolo unde îi este locul, la destinaţia iniţială, teren de pregătire al bazei sportive Gloria Reşiţa.

În legătură cu demisia (ne)confirmată a preşedintelui executiv Gabriel Stănucă, preşedintele CA-ului Gloriei a menţionat că acesta a făcut greşeala ca dintr-un impuls necontrolat să-l schimbe pe antrenorul echipei de seniori, Dan Boltaşiu, chiar după o victorie cu Vulturii Lugoj. Anterior acestei decizii, Boltaşiu avusese un mic conflict cu fiul preşedintelui Gabriel Stănucă, jucătorul Mario Stănucă, iar acest lucru a stat la baza situaţiei create. Cu toate acestea Aghescu recunoaşte că Stănucă este un bun gospodar iar baza arată astăzi mai bine ca urmare a intervenţiei acestuia. ,,Gabriel Stănucă are orgoliu şi impulsivitate dar aceste probleme pot fi rezolvate. Poate va reveni asupra deciziei luate atunci când mi-a adus cheile clubului. Era pentru a treia oară. Dar eu cred în coninuare în Gabriel Stănucă”, afirmă Aghescu.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei