Președintele Hurduzeu acuzat în plenul CJ că asfaltează drumurile după interese! „Ori îl faceți ca lumea, ori plecați!”

70941602_1391266491029061_5333457166600765440_n

Atmosfera s-a cam încins la ședința ordinară pe luna septembrie a Consiliului Județean Caraș-Severin, reprezentanții dreptei și cei ai stângii din forul administrativ județean nu s-au dezis de obișnuitele schimburi acide de replici vis-a-vis de anumite proiecte de hotărâre sau amendamente propuse.

Punctul culminant al dezbaterilor mai puțin cordiale a fost atins la finalul ședinței când cetățeanul Ioan Bunea, prezent frecvent la întâlnirile aleșilor județeni, în sală, a luat cuvântul în plen și l-a acuzat prin cuvinte dure pe președintele Silviu Hurduzeu, de interese privind asfaltările de drumuri din județ. Unul din punctele de pe ordinea de zi bifa drumurile pe care s-a intervenit și pe care urmează să se intervină în următoarea perioadă de către direcția din subordinea Consiliului Județean. Nemulțumit de situația în care se află drumul pe care circulă zilnic, DJ 572 Doclin-Surduc, Ioan Bunea a răbufnit.

Dumneavoastră domnule președinte pe cine reprezentați, doar un anumit segment din județul Caraș-Severin? Am plecat de la 10 fără 5 minute, să fac 37 de kilometri și ajung aici la 12 fără un sfert. Păi e posibil așa ceva? Câtă toleranță să mai fie din partea cetățenilor! Aveți pe site program de audiențe pe care nu-l respectați! Și spuneți câte drumuri sunt făcute, pentru că dumneavoastră bifați acolo ca făcute de către domnul director Stika. Ați făcut Bocșa, niște porțiuni cu Binișul. Până acum mergea omul cu 20 de kilometri pentru că era drumul varză, acum ați asfaltat 200 de metri, ați lăsat 15 cu gropi. Aveți probabil vreun raport cu service-urile! Acum o să meargă omul cu mașina și dacă merge mai tare își rupe mașina. Eu nu circul cu mașina Consiliului Județean, ca dumneavoastră! Ori îl faceți ca lumea drumul, ori nu-l mai faceți! Ori plecați, că asta e soluția la români! Nu se poate, nu se mai poate, înțelegeți odată!! Mi-e mie rușine de rușinea dumneavoastră pentru ce ați făcut în zona aceea! Nu ați făcut nimic!”, au fost acuzațiile cetățeanului din Forotic, Ioan Bunea.

Președintele Hurduzeu, deși bombardat cu acuzații, și-a păstrat calmul și chiar a încercat să-l lămurească pe om cam cum stă situația cu drumurile și după ce criterii se stabilește prioritatea refacerii sau modernizării anumitor tronsoane de drum de pe raza județului Caraș-Severin.

DJ 572 este depus pentru finanțare. Este unul din drumurile pentru care CJ a cheltuit bani. Nu pentru toate drumurile din județ CJ a întocmit studii de fezabilitate pentru a fi depuse pe POR. Chiar și proiecte avem pentru DJ572, este depus. Nu a fost semnată finanțarea! Pentru lucrările de reparații s-au alocat bani la acea zonă, într-o primă variantă. și s-au făcut anumite lucrări și o să vă explic de ce se fac lucrările în acest mod și apoi o să vă spună și domnul Stika (nr.director DDJCS) ce lucrări se vor mai face în continuare”, a explicat Silviu Hurduzeu.

Președintele CJ a precizat în cadrul ședinței că a fost o primă tranșă de bani din sumele venite de la Guvernul României pentru drumurile județene și comunale, aproximativ 19 milioane de lei, din care  vreo 15 milioane s-au împărțit pentru întreținerea pe timp de vară, adică reparații, plombări, pietruiri pe drumurile cu piatră, tăieri de vegetație, pe toate drumurile din județ.

Am încercat să facem o împărțire echitabilă pe toate drumurile din județ. Am suplimentat acea sumă cu altă sumă, cu bani proveniți de la CJ în urma primirii unor bani pentru drumurile de acces la deponeu și la stațiile de transfer, care inițial nu au fost cheltuieli eligibile și apoi devenind cheltuieli eligibile am putut recupera bani. Toți acei bani pe care i-am primit, i-am dat prin HCJ la DDJ pentru reparații.

S-a făcut o nouă procedură pentru alte suprafețe de drumuri. Am avut în acel moment o discuție cu domnul director, ca având această suplimentare de bani, să facem porțiuni, inițial, când noi discutăm de refaceri, se discută pe suprafețe. Adunând toate suprafețele din județul Caraș-Severin, sigur că suma inițială nu a fost suficientă, dar am alocat banii chiar dacă nu reușeam să facem toate suprafețele. În momentul în care am alocat și a doua tură, am cerut să se facă covor asfaltic și în mai multe locuri din județ se face covor, și dacă rămân gropi urmează ca din următoarele alocări să continuăm cu covorul, ca să nu tot astupăm gropi. Asta a fost ideea!”, a declarat președintele Hurduzeu.

În ședința de CJ din luna octombrie se va mai face o rectificare bugetară și vor mai fi alocate și alte sume drumurilor județene pentru continuarea lucrărilor, mai ales în zonele pentru care nu au fost alocate sume suficiente, promite președintele CJ, Silviu Hurduzeu.

 

Diana RADU

 

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Emilut

    Uitați-vă la drumul către Poiana Mărului.
    Reparat în urmă cu nici doi ani, pe baza unor contracte de atribuire directă (nu licitații), și deja e plin de gropi.
    Banii cetățenilor sunt aruncați pe fereastră.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei