Președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan: „Unii liberali s-au obișnuit să spună lucruri trăznite”!

modelmic

SC Aquacaraș SA sau SC Aquacaraș P.S.D SA”, este întrebarea adresată pe Facebook de liberalul Dan Stan conducerii Partidului Social-Democrat din Caraș-Severin, la adresa căreia aduce o serie de acuzații grave, susținând practic că operatorul de apă și canal al județului a devenit un fel de proprietate privată a PSD-ului. Liderul social-democraților cărășeni infirmă însă acuzațiile lui Stan, pe care le cataloghează ca fiind total eronate și chiar ridicole.

Avocatul Dan Stan a postat astăzi pe rețelele de socializare o scrisoare deschisă la adresa deputatului Luminița Jivan, mesaj adresat din câte spune în nume propriu „ca simplu cetățean, locuitor al Caraș-Severinului și al municipiului Reșița”. În respectivul mesaj, Stan acuză că SC AQUACARAȘ SA a devenit proprietatea privată a PSD Caraș-Severin, iar angajații societății sunt tratați ca niște „sclavi pe plantație, care trebuie să tremure când aud numele noii „vedete” a politicii cărășene, deputata Luminița Jivan, președinta PSD Caraș-Severin”. Acuzațiile liberalului nu se opresc aici, acesta afirmând că, potrivit unor surse din interiorul  Aquacaraș, angajații societății ar fi fost folosiți să repare sediul PSD Caraș-Severin, înainte de vizita președintelui Liviu Dragnea, la începutul acestei luni. Mai mult chiar, materiale folosite la respectivele reparații ar fi fost achiziționate din fondurile societății. Pe de altă parte, liberalul susține că în contextul strângerii de semnături pentru alegerile europarlamentare, angajații Aquacaraș au fost constrânși să semneze respectivele liste ale PSD, iar cei care au refuzat au fost atenționați că nu prea vor mai avea multe zile de lucru prin societate:

„De asemenea, toate persoanele cu funcții de conducere au fost obligate să semneze adeziuni la PSD, fiind atenționate că urmează să fie evaluate, la sediul PSD, de către dna Luminița Jivan, președinta partidului. Dna Jivan, sigur ați auzit de mobbing, deoarece văd că vă pricepeți cam la orice. Pentru necunoscători, este vorba de româneasca hărțuire la locul de muncă”.

Avocatul Dan Stan a vorbit și despre situația financiară a societății Aquacaraș, criza financiară în care se afla aceasta de ani de zile nemaifiind de mult un secret pentru nimeni. În acest context, Stan a solicitat Consiliului Județean și Primăriilor acționare la AQUACARAȘ să ia măsuri urgente pentru achiziționarea unui audit extern care să clarifice situația reală a societății, audit care să fie făcut public.

Replica președintelui PSD nu s-a lăsat așteptată, deputatul Luminița Jivan afirmând că afirmațiile lui Stan sunt total eronate. Ba chiar mai mult, liderul social-democraților cărășeni susține că se simte jignită și hărțuită de acuzațiile aduse de liberal.

Constat cu stupoare că într-o postare, dl avocat Dan Stan, liberal evident, face tot felul de afirmaţii la adresa mea. Mai exact, dânsul susţine că se bazează pe informaţii din interiorul AquaCaraş şi mă acuză că evaluez angajaţii societăţii pe la sediul PSD. Vă asigur, dle Stan că nu am evaluat pe nimeni, iar afirmaţiile dvs sunt strigătoare la cer, iar în ce mă privește ele sunt eronate! Sunt conştientă că se fac lucruri mizerabile în numele meu. Pe unele le pot opri, pe altele mă străduiesc. Nu ştiţi cum să ieşiţi în faţă sau ce se întâmplă? Spuneţi că intentaţi procese pentru hărţuire. Vă rog să intentaţi! Pentru că şi eu voi intenta pentru hărţuirea adusă, prin afirmaţiile neargumentate făcute publice.

M-am implicat în orice proiect care aduce beneficii judeţului, dar pentru managementul AquaCaraş, nu sunt eu vinovată. Doriți cu orice preț un dram de notorietate, amintindu-mă în textele dumneavoastră care nu sunt girate de PNL? Foarte bine. Dar spuneți adevărul, nu mistificați. Există un Consiliu Judeţean, nişte acţionari. Există un director care după ce şi-a făcut treburile stă tot prin concedii medicale. Să facă treabă, nu să se piardă în concedii medicale! 

Domnule Stan, dincolo de frustrările pe care le aveţi şi dumneavoastră şi ştiţi despre ce vorbesc, frustrări pe care nu mă străduiesc să le înţeleg, chiar am pretenţii dacă nu de la omul Dan Stan, măcar de la avocatul care nu poate împroşca chiar aşa uşor cu noroi în cineva”, declară Luminița Jivan.

În polemică au intervenit și membrii sindicatului Aquacaraș, care au ținut să precizeze că intervenția avocatului Dan Stan a venit cu câțiva ani prea târziu. Spusele liberalului, mai mult decât binevenit în urmă cu câțiva ani, sunt considerate în prezent ca fiind total deplasate de către reprezentanții sindicatului.

Cu stupoare și revoltă am citit postarea domnului avocat Dan Stan referitoare la societatea noastră Aqucaraș SA și la angajații ei considerați „sclavi pe plantație”. Aș fi fost de acord și i-aș fi mulțumit domnului avocat dacă avea această poziție acum 2-3 ani, când fosta conducere, printr-un abuz, ne-a deposedat de toate sporurile, inclusiv de cele de vechime. Dar nu, atunci era în regulă, căci acele tăieri (în care am pierdut în medie 400 de lei) erau făcute de colegii dânsului de partid. Acum, când în sfârșit după acea perioadă tulbure, generată de proasta gestionare a programelor pe fonduri europene, actuala conducere, cu sprijinul conducerii Consiliului Județean, s-a aplecat asupra problemelor noastre sociale și încearcă să ne scoată de pe imaginara plantație și să ne redea, pe cât posibil, într-un timp așa scurt, demnitatea de om, prin reacordarea unor drepturi salariale pierdute, când încercăm cu toții îmbunătățirea și eficientizarea serviciilor către populație, nu vedem oportună atitudinea defăimătoare la adresa tuturor celor care vor ca această societate să prospere, să ofere angajaților condiții decente de muncă și trai. Apropo de «ciripitoare », s-au cam încurcat informațiile. Pe lângă brăduți și flori, în acest moment se lucrează în regie proprie la modernizarea birourilor, vestiarelor, a grupurilor sanitare, a atelierelor și a spațiilor de producție lăsate atâta amar de vreme la nivelul secolului al XIX-lea de cei care trebuiau să le modernizeze și care acum sunt pe post de păsărele.  Vă mulțumim de «grija și atenția acordată» și putem să vă informăm că noi am apelat la ajutorul doamnei deputat Luminița Jivan atunci când ne-am revoltat în decembrie, pentru situația în care ne aflam și am găsit ușa deschisă și un sprijin necondiționat. Apropo! Pentru știința dumneavoastră, domnule avocat, vremea angajărilor fictive și a binefacerilor pentru oamenii de casă a trecut, fapt pentru care am suferit ca societate în ultimii ani. Nu știm unde erați atunci? Poate ne precizați!”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Independent Aquacaraș.

Sergiu TABAN

Stiri similare

8 Comentarii

 1. 33 Loja CS

  Domnule Ma..n Dan Stan stati linistit sa nu apara ceva de dumneavoastra si ilegalitatile pe care le ati facut ! Next time o sa apara si sunt multe .

  Raspunde
 2. M..e Marean

  Aoleu …doamna deputat Luminita Psd-ului sa nu spuneti ca nu stiti de Damian Jr. băiatul primăriței se la Teregova noul JURIST la Aqua Caras si alte angajări electorale ,toate au trecut pe la ,,etaj” biroul de la etajul 1 din sediul psd…pentru astazi ajunge…

  Raspunde
 3. Nicusor

  Lucruri trăznite spune și Marcel Vela,dv doamna deputat le credeți ce nu a putut sa facă cu Mocioalcă face cu dv,bine ca gen feminin poate face și mai multe știm ca va place aventura…Consiliul local de la Caransebes l-ați rezolvat ptr M Vela ,acum rămâne CJ,schimbati pe Popovici?de ce?fiindca nu la vrut pe Vela și a vrut PSD-ul?prostiti psd-isti ca veți avea doi vicepreședinți ce folos?veti pierde majoritatea doamna cu președinte și doi Vice fără majoritate,,va căcati pe voi”așa ca politic ești ca Veorica…

  Raspunde
 4. Toader

  În niciun caz ,sindicaliştii adevăraţi şi nu aceia roşii,au scris această replică! Unii dintre noi din afară,care cunoaştem bine baza muncitorească de la societate,aflăm zilnic de la angajaţi simpli(şi temători),ce se petrece acolo,iar faptul că,aşa cum recunoaşte însăşi lumânarea judeţului,cea cu urările de condoleanţe la înmormântări, că cineva vorbeşte în numele ei, nu este întâmplător! Mai mare obedienţă ca la Aqua nu există, de fapt ,se PERPETUEAZĂ! Este reţeta casei,cu cât pupi mai des şi bine în -ur partidul şi şefii,cu atât îţi asiguri continuitatea acolo.Ce s-a întâmplat sub vechea oblăduire,este *mizilic* faţă de ce a instaurat PSD-ul acum,Iar “Liber &comp”.au fost *pui de gostat* faţă de ulii ăştia cu pene roşii!

  Raspunde
  1. tudorita

   Sindicalistii adevarati nu sunt rosii. Dar sunt si altii care primesc foloase ca sa scrie ode. Oare o anumita doamna de la sindicat (Mareana) nu roseste cand apare in fata oamenilor din aqua si se lauda ca a obtinut pentru ei marire de salariul de 100 lei dar ea pe langa marirea de salariu a primit cadou de la filipescu ( dupa cpupat papuc lumanarea)angajarea nepoatei si nepotului ei la Aqua. Si ziceti ca nu s-au facut angajari.

 5. zero

  “Dar spuneți adevărul, nu mistificați.” … declară Luminița Jivan.

  Doamnă Jivan, avocaţii îşi câştigă pâinea din mistificari, nu din adevar.
  De ce credeţi că Vela v-a mulţumit în public? :)
  Stan e omul lui.

  Raspunde
 6. tudorita

  Sindicalistii adevarati nu sunt rosii ai dreptate Toader. Dar sunt si altii care primesc foloase ca sa scrie ode. Oare o anumita doamna de la sindicat (Mareana) nu roseste cand apare in fata oamenilor din aqua si se lauda ca a obtinut pentru ei marire de salariul de 100 lei dar ea pe langa marirea de salariu a primit cadou de la filipescu ( dupa ca a pupat papucii lui lumanarea) angajarea nepoatei si nepotului ei la Aqua. Asta da profit de sindicalist nu? Si cum sa nu ridici osanale cand ti-ai rezolvat toata familia?

  Raspunde
 7. Bocsa

  Ca-i verde, roz sau albastru nu culoarea e importanta ;) faceti canalizarile in orase nu va mai angajati neamurile sau cunostintele, doar in romania un Cioban ce duce oile la strunga poate devenii strungar de meserie.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei