Prichindeii din comuna Luncavița vor avea o grădiniță nouă. Banii vin de la Ministerul Educației

modelmic

Micuții din comuna Luncavița vor avea o grădiniță nou-nouță și nu exagerăm când spunem asta, deoarece este vorba despre ridicarea de la temelie a unei clădiri destinate procesului educativ al preșcolarilor. Dacă în alte comunități clădirile în care cu câțiva ani în urmă copiii deprindeau tainele cunoașterii au rămas goale datorită depopulării, iată că micuții din satele comunei Luncavița vor avea o clădire doar a lor.

Avem un proiect în execuție pentru o grădiniță nouă în Verendin. Se ridică la Verendin deoarece școala cu personalitate juridică este cea din Verendin, iar școala din Luncavița, din comună, este structură arondată la școala din Verendin. Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 1.100 mii lei”, declară primarul comunei, Nicolae Velescu.

Lucrările au început în această vară și se vor întinde pe parcursul a 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, proiectul care aduce o clădire nouă pentru copiii comunei fiind finanțat prin Ministerul Educației Naționale.

Totodată, în paralel se reabilitează și școala din Verendin printr-un proiect în valoare de 1.200 mii lei, finanțat prin PNDL 2, lucrările fiind în acest moment în execuție. Edilul din comună afirmă că lucrările se vor încadra în termen având în vedere ritmul și modul în care se execută acestea.

foto: ziaruldeiasi.ro

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei