Prima provocare pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a: simularea EVALUĂRILOR NAȚIONALE

simularea EVALUĂRILOR NAȚIONALE

Simularea evaluării naționale pentru elevii claselor a VIII-a și cea a examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a vor începe astăzi cu proba scrisă la limba și literatura română, potrivit unui ordin aprobat de ministrul Educației.

Astăzi, începând cu ora 08.30, sunt programate atât proba scrisă la limba și literatura română pentru elevii claselor a VIII-a care susțin simularea evaluării naționale, cât și pentru cei din clasele a XI-a și a XII-a care susțin simularea examenului de bacalaureat.

Elevii aparținând minorităților naționale vor da pe 14 martie proba la limba și literatura maternă atât pentru simularea evaluării naționale, cât și pentru simularea bacalaureatului.

Pe 16 martie vor avea loc proba scrisă la matematică pentru simularea evaluării naționale și proba scrisă obligatorie a profilului pentru bacalaureat.

Totodată, pe 17 martie va avea loc proba la alegere a profilului și specializării, care va fi susținută numai de elevii claselor a XII-a.

Calendarul simulării are următoarea configurație:

13 martie 2017

Proba scrisă de Limba și literatura română (clasa a VIII-a) și proba E)a — Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

14 martie 2017

Proba scrisă de Limba și literatura maternă (clasa a VIII-a) și proba E)b) — Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

16 martie 2017

Probă scrisă matematică (clasa a VIII-a) și proba E)c) — proba obligatorie a profilului — Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

17 martie 2017

Proba E)d) — proba la alegere a profilului și specializării — Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII-a)

Potrivit calendarului, toate rezultatele vor fi afișate pe 31 martie.

Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare județene vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Anul trecut, rata de prezență la simularea Evaluării Naționale a fost de 90,71% (169.632 de elevi participanți), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%. În ceea ce privește simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, rezultatele din 2016 indică o rată de promovare (medie generală peste 6 și note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a, potrivit romaniatv.net.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei