Primăria Berzovia va atribui 15 parcele de pământ pentru tinerii căsătoriți!

modelmic

Primarul comunei Berzovia, Ioan Pop se arată preocupat de situația tinerilor căsătoriți din zonă și tocmai de aceea a supus Consiliului local Berzovia un proiect prin care și-a dorit să le ofere teren acestora, pentru ridicarea unei case în localitate. Este vorba de 15 loturi de pământ în localitatea Berzovia, fiecare cu o suprafață de 1000 de metri pătrați pe care tinerii căsătoriți o vor primi din partea primăriei.

Până acum, primăria Berzovia a obținut toate aprobările pentru 9 loturi, care sunt întabulate, urmând ca în perioada următoare alte 6 loturi de pământ să primească toate avizele necesare. După cum ne-a declarat primarul Pop, până acum la sediul administrației locale Berzovia au fost depuse 12 cereri pentru achiziția de parcele pentru construcția de locuințe.

modelmic

Prioritatea acordării acestor loturi a constat în ordinea în care s-au înregistrat cererile, dar am ținut cont ca tinerii care au formulat cererea să fie căsătoriți. Tot un criteriu important de departajare l-a constituit și acela ca aceste familii proaspăt întemeiate să aibe copii. Desigur primim cereri și din partea tinerilor necăsătoriți și în funcție de ceea ce rămâne în urma cererilor vom soluționa și pentru ei“, a dat asigurări primarul Ioan Pop.

Un teren va avea 20 de metri front stradal și 50 de metri în lungime, dar nu toate sunt identice. Anumite loturi pot avea 18 metri front stradal și mai mult de 50 de metri lungime, fiind însă respectată suprafața de 1000 de metri. În maxim două săptămâni, pe strada care va lega aceste parcele vor începe și lucrările de canalizare.

modelmic

Primarul comunei Berzovia afirmă că la acest proiect benefic pentru tinerii din localitate a avut parte și de opoziția secretarului comunei, doamna Gabriela Capoși, care nu ar fi luat în considerare adresa de la Ministerul Agriculturii prin care primăria Berzovia primea aprobare pentru schimbarea categoriei de folosință a acestor terenuri și nu a dorit să semneze de conformitate pentru acest proiect. Doar că primarul Pop a introdus prin documentația tehnică a noului PUG al primăriei și aceste terenuri, iar încercările de blocare și întârziere a acestei hotărâri au eșuat. „Supărarea doamnei secretar este una subiectivă pentru că cel mai probabil este supărată deoarece copii ei au depus cerere pentru atribuirea de teren, dar din păcate nu sunt căsătoriți iar prioritate o au tinerii căsătoriți“, a explicat Pop. Chiar și de la cabinetul Instituției Prefectului Județului Caraș-Severin a proiectul pregătit pentru tineri de primăria Berzovia a fost declarat legal.

Tinerilor căsătoriți le transmit că urmează ca în următoarele zile să avem ședința de consiliu în care voi prezenta din nou proiectul cu regulamentul iar în maximum două-trei zile după ședință vom păreda tinerilor parcelele“, a declarat primarul Ioan Pop, edilul șef al primăriei Berzovia.

 

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei