Primăria cheamă toți administratorii de blocuri la examen

modelmic

La decizia municipalității, toți administratorii asociațiilor de proprietari din Reșița sunt obligați să susțină o examinare.

Va fi un examen tip grilă, iar dosarele se vor depune din 15 mai până în 14 iunie. După acest examen vor putea exercita atribuția de administratori doar acei concurenți care vor obține minim nota 7, după proba scrisă având loc și un interviu. În urma interviului, fiecare participant va primi un atestat valabil 4 ani.

Începând din 28 septembrie 2018, a intrat în vigoare Legea 196 a asociațiilor de proprietari. Potrivit acesteia, în termen de 12 luni, adică până în 28 septembrie 2019, asociațiile de locatari care nu au fost transformate în asociații de proprietari au obligația să se reorganizeze.

Asociațiile de proprietari care au fost înființate potrivit Legii 230, vechea lege a asociațiilor, își mențin statutul juridic, dar au obligația ca orice modificare privind organizarea să se facă în mod legal prin procedurile specifice.

De asemenea, fiecare asociație de proprietari este obligată să își întocmească un regulament care să cuprindă norme de comportament și de bună vecinătate cu ceilalți locatari, conform noii legi.

Totodată, fiecare asociație de proprietari este obligată să deschidă un cont bancar, reprezentanții primăriei avertizând că dacă până după examenul pe care îl vor susține administratorii, asociațiile nu au deschis un cont bancar, se vor trimite somații către cei care încalcă acest regulament, după care se vor aplica amenzi.

 

Elena FRANȚ

 

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Cristi

  Primarul poate respecta și el vreodată legea și ne spune în baza cărei legi organizează acest examen. Nu i-ar strica și lui un examen, pentru că este tot repetent de 3 ani.

  Raspunde
 2. zero

  “După acest examen vor putea exercita atribuția de administratori doar acei concurenți care vor obține minim nota 7, după proba scrisă … și … interviu.”

  Respectiv, vor fi atestaţi doar noii membrii de C.A.P. şi P.N.L. :)

  Raspunde
 3. lorincz zoli

  bai fratie de la primarie mai incet cu amenintarile cu amenzile asa ati amenintat si asta iarna cu amenzi in legatura cu curatatul zapezii si de fapt voi ati fost codasi la curatat ati asteptat incalzirea vremii intii fiti voi un exemplu si dupa aceea …..ce se mai aude cu marile proiecte de dezvoltare ???

  Raspunde
 4. Eugen

  Obligarea oricarei asociatii de proprietari sa aiba cont inseamna sa le dai pe mana bancilor care ne jefuiesc ! Sunt asociatii cu 10 sau 20 apartamente care ruleaza 2 facturi lunar : Apa si Gunoi. Pentru ce sa duci banii la banca? Fondurile de rulment si reparatii sunt mici. Sa dam din ele si “saracelor” de banci ?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei