Primăria din Băile Herculane, ajutată de un lanț hotelier să deschidă un centru de permanență în stațiune

modelmic

După ani buni, stațiunea Băile Herculane va avea un centru de permanență, În localitate a funcţionat o policlinică a spitalului judeţean până la revoluţie, care apoi a fost închisă pentru că ar fi fost greu de administrat. Policlinica a fost înlocuită ulterior cu un centru de permanență care a funcţionat până la sfârşitul anilor 1990. Medicii de familie care asigurau garda au considerat nerentabil ca după programul de lucru de la cabinete să asigure şi garda la centru. Astfel că, ani de zile, în stațiunea de pe Valea Cernei nu erau asigurate nici măcar servicii medicale de urgenţă.

Vestea bună vine de la primarul Cristian Miclău care a precizat că în cursul anului viitor va fi deschis un centru de permanență în stațiune, ce va oferi servicii medicale pentru cei în jur de 5.000 de locuitori la care se adaugă turiștii care vin de-a lungul anului la Băile Herculane.

În momentul de față se lucrează la proiectul privind reabilitarea și dotarea noului punct, care va funcționa în spațiul unei foste creșe. Investițiile privind reabilitarea spațiului și dotarea centrului vor fi făcute din bugetul local și dintr-o sponsorizarea a unui lanț hotelier din Băile Herculane. Serviciul medical va fi asigurat de minim cinci medici din stațiune.

Eu am luat legătura cu medicii din Băile Herculane, sunt dispuși să asigure acest serviciu. Și ei la rândul lor au vorbit cu colegi de-ai lor care sunt interesați și vor să vină să presteze la acest centru medical. Noi, din partea, Primăriei vom pune la dispoziție spațiul dotat și vom lua legătura și cu medicii implicați, ca să asigurăm personalul pentru acest centru medical de permanență. Va fi făcut un contract cu Casa de Asigurări și se vor deconta serviciile medicale”, a declarat primarul din Băile Herculane, Cristian Miclău, pentru Reper 24.

În aceste condiţii, localnicii şi turiştii nu vor mai fi obligați să meargă aproape 25 de kilometri până la cel mai apropiat spital, cel din Orşova, sau chiar până la Caransebeș.

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei