Primăria Ezeriș pierde o finanțare de 1 milion de euro! Din cauza partenerilor sârbi, acuză primarul Ioan Rusu!

 modelmic

Reprezentanții Primăriei Ezeriș și ai Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin anunțau în urmă cu peste un an de zile intenția de a ridica o bază sportivă multifuncțională în valoare de aproape 1 milion de euro și care ar fi transformat practic comuna în polul de atracție al sportului cărășean. Între timp proiectul, care ar fi urmat să fie derulat pe fonduri europene, a picat. Din cauza partenerilor sârbi, care erau liderii de proiect, susține primarul Ioan Rusu.

Proiectul putem spune că a picat, datorită faptului că prietenii noștri dragi, sârbii, nu s-au mișcat așa de repede cât trebuia să obținem finanțarea. Ei au fost liderii de proiect, și se pare că s-a pierdut ocazia să îl finanțăm prin acest parteneriat transfrontalier”, a explicat edilul.

Ioan Rusu îi asigură însă pe cetățenii din Ezeriș că vor avea o bază sportivă în comună, chiar dacă aceasta nu se va ridica la dimensiunile celei avute în vedere în proiectul transfrontalier.

„Proiectul se va mai transforma, adică va rămâne stadionul, va rămâne tribuna, rămân acele vestiare pentru arbitrii și jucători, dar se va renunța la așa zisa bază, unde era vorba de cazare, sală de forță, cantină și alte cele. Probabil că investiția era totuși prea mare pentru o comună de nivelul Ezerișului, cu 1.300 de locuitori. Dar terenul de fotbal cu nocturnă, tribună și vestiare în vom face în anii următori”, afirmă primarul.

Rusu și-a făcut deja și calculele: va avea bani pentru realizarea proiectului odată ce va primi banii de la Transelectrica, după ce compania de electricitate va expropria o suprafață de 3-4 hectare din pădurea și pășunea comunală ce aparțin Ezerișului pentru realizarea unei linii de înaltă tensiune, în perioada 2018-2019.

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Adrian

  Pai si asa, cu ce ramane in proiect, tot nu este de nivelul ezerisului. Ce sa faca ezerisul cu un stadion cu tribuna si mai ales cu nocturna?
  Ar fi tot atat de hilar ca si un teren de fotbal in panta. Sa vezi la ezeris stadion cu tribuna si nocturna. Ha ha ha ha !!! Ce sa mai spun de baza sportiva existenta initial in proiect.
  Pe asta se arunca banii? Parca ezerisul ar avea echipa de fotbal in Liga Campionilor nu altceva.

  Raspunde
 2. zero

  Dar terenul de fotbal cu nocturnă, tribună și vestiare în vom face în anii următori”, afirmă primarul.
  De ce nu? Daca unii au facut si partii de schi fara zapada, ca de la nivel vestiar sa ajunga tribuni…

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei