Primăria Moldova Nouă se pregătește pentru situațiile de urgență! În cadrul unui proiect transfrontalier, derulat cu vecinii din Golubac!

modelmic

Primăria Moldova Nouă derulează în această perioadă un nou proiect transfrontalier, prin intermediul căruia se dorește achiziționarea de echipamente noi pentru intervenții în situațiile de urgență, precum și realizarea unei campanii de pregătire a populației pentru astfel de cazuri. Proiectul „Sisteme de pregătire pentru situații de urgență” este derulat prin programul INTERREG IPA de Cooperare România – Serbia, partenerul sârb fiind Primăria Golubac.

Conferința de lansare a avut loc zilele trecute în Serbia, la Golubac, ocazie cu care au fost prezentate principalele obiective și așteptări ale proiectului. Acesta are ca scop principal creșterea nivelului de siguranță și conștientizare în rândul cetățenilor din ambele părți ale frontierei, print-o gestionare eficientă a situațiilor de urgență. În urma acestui proiect, comunitățile locale de pe ambele maluri ale Dunării vor beneficia de achiziționarea unor echipamente în vederea îmbunătățirii dotării pentru prevenirea reacțiilor la dezastre naturale și inundații stradale, respectiv intervenții în cazul situațiilor de urgență. De asemenea, ambele tabere vor trece printr-un proces de prevenire și conștientizare cu privire la problemele de mediu și de urgență.

Vizita pe care am efectuat-o la Golubac a bifat o bună oportunitate de a face schimb de idei și de a construi împreună un plan de dezvoltare, atât pentru turism, cât și pentru relațiile dintre cele două Primării. Am găsit un orășel Golubac foarte bine dezvoltat și gestionat de către administrația locală, semn că domnul primar Nebojša Mijović a reușit să găsească atât resurse umane, cât și financiare, pentru a moderniza comunitatea sa. Cu siguranță, colaborarea dintre cele două primării va aduce un plus pe ambele maluri ale Dunării și va crea și oportunități în dezvoltarea turismului”, a declarat Adrian Torma, primarul orașului Moldova Nouă.

De partea cealaltă, Nebojša Mijović, primarul orașului Golubac, a subliniat importanța acestui proiect pentru comunitatea sa:

Pentru Golubac, acest proiect este foarte important, întrucât noi nu avem un serviciu de pompieri în localitate, cel mai apropiat fiind la circa 20 km. Mai mult de atât, se întâmplă sau se pot întâmpla multe evenimente în zonă sau pe teritoriul administrației publice, iar noi nu suntem dotați corespunzător. În mod cert, acest proiect va ajuta la dezvoltarea regiunii și va fi un câștig și pentru partenerii noștri de la Moldova Nouă”.

Perioada de implementare a proiectului este de 22 de luni de la data semnării contractului de finanțare. A doua conferință din cadrul proiectului va avea loc luna aceasta, la Moldova Nouă.

Conferință proiect

Diana RADU

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei