Primăria Oravița ia măsuri preventive împotriva virusului West Nille! Dezinsecție cu ceață în această seară

dezinsectie Oravita

West Nille, virusul transmis prin înțepătura țânțarilor, a fost depistat zilele trecute la o bătrână din Bozovici în urma a două teste de laborator făcute de Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin. Pentru a diminua probabilitatea ca cetățenii din Oravița să fie mușcați de țânțari, Primăria Orașului Oravița a decis să efectueze o dezinsecție terestră cu ceață pe străzile și în parcurile orașului din Valea Carașului.

Anunțul a fost făcut în această dimineață pe pagina de socializare a instituției publice și vine ca urmare a celor 3 cazuri, unul confirmat și două încă în faza de analize, cu infectare a virusului West Nille în județul nostru. Acțiunea are un scop preventiv și este executată de societatea care a efectuat dezinsecția terestră și aeriană din această vară. Mai mult, spun autoritățile, ea este gratuită, în sensul că nu vor fi costuri suplimentare pentru administrația publică orăvițeană. Dezinsecția terestră va începe la ora 20.30 în cartierul Zona Gării, urmând ca toate spațiile verzi și cele cu vegetație să fie stropite cu soluții împotriva insectelor.

Ca urmare a apariției unui caz certificat de Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin și identificat ca fiind virusul West Nille, ce apare în urma mușcăturilor de țânțari, vom demara în această seară o dezinsecție terestră cu ceață împotriva insectelor. Acțiunea va începe în jurul orei 20.30 și va dura până la ora 23.00. Precizăm faptul că activitatea de dezinsecție este gratuită și va fi efectuată de societatea comercială ce a executat dezinsecția aeriană și terestră din această vară. Deși vremea s-a răcit considerabil în ultimele zile și unii ar putea spune că nu mai este necesară o astfel de dezinsecție, considerăm că este mai bine să luăm măsuri de precauție contra temutului virus West Nille împotriva căruia nu există niciun vaccin. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Oravița.

Trebuie să amintim faptul că împotriva acestui virus nu există tratament medicamentos, totul depinzând de imunitatea fiecărui organism care contactează acest periculos virus.

 

Sergiu TABAN


Daca ați fost martorii unui eveniment sau ai unei situații neobișnuite care ar putea deveni subiect de știre, contactați-ne la redactie@reper24.ro, pe contul nostru de Facebook sau pe WhatsApp la nr. 0747 081 224


Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei