Primăria Oravița speră ca vremea să țină cu ea! Dezinsecția aeriană și terestră va începe duminică seara

dezinsectie oravita

După ce a fost anunțată în trei rânduri și anulată de tot atâtea ori din cauza condițiilor meteo nefavorabile, autoritățile locale speră ca de data asta vremea să țină cu ele și să efectueze în condiții optime dezinsecția anunțată încă din luna iunie.

Ploile și vremea instabilă din ultima lună și jumătate au dat peste cap planurile administrației publice locale orăvițene în demersul de a-i scăpa pe orăvițeni de insecte. Anunțată inițial la jumătatea lunii iunie, dezinsecția a fost anulată de trei ori până în prezent. Primăria Oravița speră ca cea de-a patra programare să fie cu noroc și orăvițenii să scape de insectele care le afectează confortul zilnic, mai ales seara.

Ne cerem scuze cetățenilor orașului pentru faptul că nu am reușit să efectuăm dezinsecția promisă și atât de necesară. Trebuie să știe însă că vremea trebuie să fie una prielnică, temperaturile să ajungă în termometre la peste 20 de grade și după efectuarea dezinsecției să nu plouă cel puțin 3 zile. Din păcate, în ultimele aproape două luni acest lucru nu a fost posibil. Sperăm ca de data asta să avem mai mult noroc”, a declarat, pentru Reper24, Dumitru Ursu, primarul Oraviței.

Așadar, duminică, 5 august, la ora 21.00 vor începe activitățile de dezinsecție cu utilaje specifice.

Dezinsecţia cu mijloace aeriene (elicopter) se va desfăşura după următorul program:

– în data 05.08.2018 în intervalul orar 21.00 – 22.00;

– în data 06.08.2018 în intervalul orar 06.30 – 10.00.

Dezinsecţia cu mijloace terestre se va desfăşura după următorul program:

– Etapa I, în data 05.08.2018, începând cu ora 22.30;

– Etapa a II – a în data 06.08.2018, începând cu ora 09.00.

„În timpul dezinsecției terestre, pentru o eficiență cât mai sporită a eliminării insectelor, rugăm proprietarii de locuințe, societățile comerciale și instituțiile publice să procedeze și ei la o dezinsecție în interiorul locuințelor, spațiilor comerciale etc. (cu spray-uri împotriva muștelor și țânțarilor). De asemenea, atenționăm proprietarii de familii de albine să procedeze, în perioada sus-menționată, la măsuri necesare pentru protejarea împotriva posibilelor intoxicații la familiile de albine pe care le dețin”, recomandă, pe pagina de Facebook, Primăria Orașului Oravița.

 

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei