Primăria Reșița continuă procesul de schimbare la față al orașului!

modelmic

Lucrările de reabilitare ale trotuarului de pe Bulevardul Revoluția din Decembrie din Reșița vor continua cu tronsonul 7 Noiembrie – stația de alimentare Mol.

Lăsat de vreme lungă într-o evidentă paragină care a constituit un minus de imagine adus orașului, trotuarul va fi reabilitat integral de administrația Popa, până în apropiere de cartierul Câlnic al municipiului.

Execuția la tronsonul 2 TRD (Trotuar Revoluția din Decembrie), din zona 7 Noiembrie și până la benzinăria Mol va începe pe data de 20 august și este realizată din bugetul propriu al Primăriei Municipiului Reșița. Problemele de trafic pe prima bandă de rulare sunt avute în vedere de Primăria Reșița, care, pentru fluidizarea traficului, va permite șoferilor, în perioada execuției lucrărilor, folosirea căii de rulare pe care se regăsesc liniile defunctului tramvai al Prescomului de altădat’.

Aceste lucrări vor include refacerea trotuarului, montare de pavele, marcarea unei piste de biciclete cu vopsea termică și amenajarea zonei verzi, urmând a fi înlocuiți arborii vechi cu un aliniament de arbori ornamentali, în speță platani.

modelmic

În plină acțiune și Serviciul Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reșița!

Nici Serviciul Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reșița nu se află în repaos în această perioadă rezervată, în general, vacanței de vară.

Intervențiile echipei aflate sub comanda inginerului Daniel Călin semnifică practic încheierea, pe data de 14 august, a asfaltării tronsonului Valea Țerovei – restaurant 5M și până la intrarea în cartierul Țerova, și tot până la această dată va fi finalizată amenajarea cu plante perene a două spații verzi în zona Intim, demontarea mobilierului urban din zona Parcul Siderurgistului (care va fi total modernizat în acest an), marcarea pistelor de biciclete din jurul Microraionului 2.

La începutul săptămânii viitoare angajații acestui serviciu se vor preocupa de igienizarea cartierului Doman, unde va fi cosită iarba și va fi pregătită scena din imediata apropiere a căminului cultural, pentru întâmpinarea, așa cum se cuvine, a tradiționalei rugi de Sfântă Mărie.

Și ar mai fi cu siguranță multe de spus despre activitatea acestui Serviciu – Direcție (ca denumire pare o contradicție în termeni), dar …mai bine să lăsăm faptele să vorbească.

Sergiu TABAN

 

 

 

 

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Livia Nanescu

  Daca tot sunteți pe Terova…cand faceti si centura?
  La podul nou din lunca, de ce nu ati finisat trecerea pt biciclete?

  Raspunde
 2. zero

  “Primăria Reșița … va permite șoferilor … folosirea căii de rulare pe care se regăsesc liniile defunctului tramvai al Prescomului de altădat’.”
  Calea de rulare (liniile defunctului tramvai) se regăseşte şi acum pe domeniul public, respectiv în proprietatea, întreţinerea şi administrarea primăriei, mai puţin tramvaiele.
  Ceea ce a determinat “decesul” defunctul Prescom, graţie unor “capete” care se regăsesc şi acum în aceeaşi primărie.
  După care a fost “ciordită” şi linia de contact din cupru, tot de pe domeniul public. Regăsiri şi regăsiri…

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei