Primăria Reșița finanțează necondiționat performanțele sportive ale elevilor de la „Traian Vuia”

modelmic

Recunoașterea valorilor, prezentarea modelelor educaționale și motivarea celor care depun eforturi susținute încă din perioada formării inițiale, sunt acțiuni pe care Primăria și Consiliul Local Reșița le susțin și le promovează an de an.

Acest lucru se evidențiază și în cazul Liceului Teoretic „Traian Vuia“ din Reșița, singurul liceu din județ în care funcționează filiera vocațională cu profil sportiv, atletism și handbal.

Conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011, Primăria Municipiului și Consiliul Local Reșița au finanțat necondiționat performanța sportivă dincolo de orice apartenență sau simpatie politică a actorilor implicați în actul didactic și sportiv și a dezaprobat mereu intervenția politicului în zona educațională. Prin rezultatele remarcabile pe care le obțin la campionatele naționale, organizate de Federațiile Sportive Naționale dar și la olimpiadele naționale ale sportului școlar, elevii noștri nu se reprezintă doar pe ei, ci sunt adevărați ambasadori ai Reșiței, făcând-o și în această direcție cunoscută la nivel național și internațional”, precizează reprezentanții administrației locale.

Astfel, susținerea financiară pe care a alocat-o din bugetul propriu Consiliul Local, pentru anul 2019, s-a ridicat la 101.710 lei, sumă ce acoperă cheltuielile pentru competițiile oficiale (turneu semifinal junioare IV, turneu final junioare III si IV, ONSS și junioare II), până la finele lunii iunie.

Suma cheltuită pentru competiții și cantonamente în anul 2018 a fost  de aproximativ 124.300 lei, iar de la începutul anului 2019 și până la mijlocul lunii mai, cheltuielile au ajuns la aproape 59.000 de lei.

foto: sportmacsimsiemotie.ro

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei