Primăria Reșița ia măsuri de stopare a răspândirii ambroziei și amenință cu amenzi proprietarii terenurilor infestate

modelmic

Sfârșitul lunii august este, probabil, cea mai detestată perioadă de către persoanele care dezvoltă alergii la ambrozieÎn cel mai bun caz, bolnavii se aleg cu nasul înfundat, dar sunt situații când persoanele pot ajunge și la spital sau chiar să-și piardă viața, motiv pentru care Primăria Reșița a luat măsuri de combatere a acesteia la nivelul municipiului. Încă de luna trecută administrația locală a demarat acțiuni de stopare a răspândirii ambroziei. Prima etapă a avut loc în perioada 22-27 august când s-a intervenit în zonele: Bucla Bârzavei, Petru Maior nr. 23, Valea Ţerovei, Aleea Albăstrelelor şi strada 24 Ianuarie, folosindu-se aproximativ 900 de litri de substanţă (erbicid sistemic) pe o suprafaţă totală 2500 mp.

Acțiunea de combatere a ambroziei continuă și, în aceasă perioadă, angajaţi ai Serviciului Public „Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local”  intervin în zonele: Micro 2 (Aleea Buziaş), pod Cărăşana (calea ferată), centru – de la BCR până la stadionul Mircea Chivu, strada Speranţei, Gara Reşiţa Sud, Valea Ţerovei, Moroasa (strada Ioan Poptelecan) şi împrejurimile Liceului Mircea Eliade.

Primăria Reșița amenință chiar cu amenzi pe proprietarii de terenuri care nu își curăță suprafețele deținute și care sunt depistate ca fiind focare de infestare.

Pe această cale, facem apel către proprietarii sau deținătorii de terenuri pe ale căror suprafețe sunt depistate focare de infestare, să ia măsurile ce se impun conform Legii nr. 62/2018 privind combaterea ambroziei. Anunţăm că în paralel reprezentanţi din cadrul primăriei efectuează controale şi unde situaţia o  impune, vor aplica amenzi în conformitate cu legislaţia în vigoare”, anunță Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei Reșița.

foto: businessexpres.ro

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei