Primăria Reșița modifică regulamentul de funcționare al Administrației Cimitirelor! „Nu o să scoatem morții la vot”!

modelmic

Consilierii locali reșițeni au votat în ultima ședință ordinară un proiect de hotărâre care prevede modificarea și completarea regulamentului de organizare și funcționare al Serviciului Public Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public și Deszăpezire. Cele mai multe schimbări se referă la administrarea cimitirelor și la serviciile pe care administrația locală le va oferi în acest domeniu.

Conform proiectului de hotărâre, Administrația Cimitirelor poate executa la cererea solicitanților diverse serviciile funerare în baza tarifelor legale aprobate prin hotărâri ale CL al municipiului Reșița. Pregătirea defunctului pentru înmormântare poate include și îngrijiri mortuare, precum spălarea defunctului sau îmbălsămarea acestuia. De asemenea, cu ocazia înmormântărilor, serviciile funerare care pot fi asigurate de către administrația cimitirelor din cadrul Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local includ, printre altele: transportul cu mașina mortuară a defunctului până la cimitir,  pregătirea pentru înmormântare, organizarea ceremoniei de rămas bun, coborârea sicriului în mormânt și chiar organizarea de mese comemorative în cantina din cadrul Consiliului Local Reșița – Direcția de Asistență Socială.

Mai trebuie meționat, că pentru intrarea în incinta cimitirelor, ocazionată de procesiunile funerare a unor mașini și utilaje, se vor percepe taxe, în conformitate cu tarifele în vigoare, stabilite de CL Reșița.

Trebuie să știți că statul oferă un ajutor, care era de 2500 de lei și care acum s-a dus până în 4000 și ceva de lei. Acești bani erau luați până acum de firme private și o parte din acest firme private și-au creat un lanț inteligent în care unii dintre ei au birouri la morgă. Unii dintre ei nu sunt plătitori de taxe în Reșița, sunt plătitori de taxe în alte orașe și chiar județe. Acum șase luni am luat de la Aquacaraș serviciul prin care puteam să facem noi proiectul de mormânt, de cavou și așa mai departe și dorim să facem acum și acest serviciu. El va putea fi funcțional în primul rând după ce îl validăm prin hotărâre de CL. Noi suntem pregătiți. Vom avea niște negocieri și la spital, să vedem dacă putem să obținem și noi un birou acolo”, a explicat primarul Ioan Popa, atunci când consilierul social-democrat Mirel Sabo a cerut lămuriri cu privire la proiect.

La rândul său liberalul Hadrian Popescu a profitat de ocazie pentru a-și înțepa colegii social – democrați. „Nu vă faceți griji, colegii de la PSD, nu facem lucrul acesta ca să votăm și noi ca la Teleorman. Adică, nu o să scoatem morții la vot dacă îi administrează Dani Călin”, a declarat Popescu, care a ținut însă să precizeze că spusele sale sunt o glumă.

Conform celor menționate în cadrul ședinței, în prezent se lucrează la stabilirea tarifelor ce vor fi cerute pentru serviciile funerare ce vor fi puse la dispoziție prin intermediul Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public și Deszăpezire.

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  „statul oferă…până în 4000 și ceva de lei…unii dintre ei au birouri la morgă…suntem pregătiți…să obținem și noi un birou acolo”, a explicat primarul Ioan Popa
  Iată că Popa vrea să ducă şi Primăria direct la morgă. Deşi ştie că statul este cel mai prost administrator (doctrina PNL).

  „Du-te la oştire! Pentru ţara mori!
  Şi-ţi va fi mormântul coronat cu flori!”

  Raspunde
 2. Doru

  Să vedem și prețurile. Oricum, toate celelalte taxe de cimitir și prestații au crescut enorm. Măcar dacă ar fi și curățenie și bună întreținere, la asta să fie atent dl. Primar. Când mergeți prin oraș aruncați – vă ochii și asupra cimitirelor, nu strică,stimate gospodar.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei